De jeugdafdeling van MSH Maasduinen is blij met deze mooie schenking
De jeugdafdeling van MSH Maasduinen is blij met deze mooie schenking Foto: Chris Smits

Kerstzaalvoetbal centen verdeeld

Video Jeugd voor Jeugd Sport VIDEO

Nieuw Bergen | Tijdens de allereerste MSH Maasduinendag, zaterdag 2 september op sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen, maakte de organisatie van het ‘Kerstzaalvoetbaltoernooi’ van de gelegenheid gebruik om een mooie cheque te overhandigen aan de jeugdafdeling van de nieuwe fusieclub. 


Afgelopen december was het de laatste keer dat het kerstzaaltoernooi werd georganiseerd. De fusie tussen de jeugdafdelingen van HRC, Stormvogels en Montagnards en het dalende aantal jeugdvoetballers in de hele gemeente Bergen maakte het niet meer mogelijk om een representatief toernooi te organiseren.

Het eerste kerstzaaltoernooi vond plaats in 1976 en had als doel het organiseren van een voetbalactiviteit voor jeugdspelers in de voetballoze wintermaanden. Sinds die tijd is het toernooi 44 keer jaarlijks georganiseerd (m.u.v. de twee coronajaren). De organisatie was in handen van een werkgroep, die dit toernooi, op toerbeurt geassisteerd door een van de vijf gemeentelijke voetbalclubs, mogelijk maakte.

In de afgelopen jaren zijn er in de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar bij het kerstzaaltoernooi 130 voetbaldagen in Den Assendonk geweest. Meestal drie dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. In totaal namen ongeveer 2500 teams en 17.500 jeugdvoetballers deel. Naast de wedstrijden was er ook een penalty trofee waarbij spelers een strafschop mochten nemen op een keeper uit het betaalde voetbal of een keeper van het eerste elftal uit onze gemeente.

Zaterdag 2 september heeft de werkgroep kerstzaaltoernooi het stokje overgedragen aan SJO Maasduinen. Zij gaan bekijken in welke vorm ze het toernooi kunnen voortzetten. Bij deze overdracht kregen de jeugdafdelingen van HRC, Stormvogels, Montagnards, EWC en Resia een evenredig deel uit het tegoed van € 13.224,20 van het kerstzaaltoernooi overgemaakt, om te besteden aan activiteiten voor de voetbaljeugd in de gemeente. Het bedrag is een gevolg van efficiënt organiseren, veel sponsoren en verkoop van loten.

Als SJO Maasduinen een zaaltoernooitje gaat organiseren dan kan men ook gebruik maken van de boarding van het kerstzaaltoernooi en wellicht van wat hand- en spandiensten van de organisatie die na 46 jaar afscheid heeft genomen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT