Afbeelding
Foto: Offerse Voetbalkwats

Offerse Voetbalkwats - New year, new Chris!

Algemeen Column Ingezonden Sport

Het heeft even mogen duren, maar: we zijn weer terug! Het ging niet van harte (er zijn ondertussen meer wedstrijden afgelast dan gespeeld) maar ook deze enthousiaste koeien mogen de wei weer in - tegen Sambeek. Tussen deze koeien bevindt zich ook een geit: Tijn vergezelt ons op deze koude ochtend. 

Hij is namelijk verlicht geraakt en naar het Nirvana van het amateurvoetbal gestegen: MSH 1. Daar hadden ze iemand nodig met een winnaarsmentaliteit en onverzettelijkheid die je eigenlijk alleen bij ut Zesd kunt vinden. Maar als hij een potje ècht wil voetballen, daalt hij eventjes van zijn wolk en mengt hij zich tussen het voetvolk.

Dat voetvolk aanschouwt hoe Tijn door de Sambeekse verdediging slalomt en de bal, na een miscommunicatie tussen verdediging en keeper, aflegt op BB7. Hij pakt de draad van voor de winterstop gewon weer op, en zet ons op 1-0. Ondanks deze voorsprong, zit de roest er nog op. Veel balverlies, slordige passing en dat allemaal op een knoephard veldje. Het is fijn om terug te zijn...

Ondanks dit alles, hebben Siem en Tijn elkaar gevonden. Flitsende combinaties zijn een lust voor het oog, maar uiteindelijk scoort Siem de 2-0 gewoon uit een voorzet van Mika.Kort voor rust lijken de bezoekers de rug te rechten, maar stand-in doelman Daan houdt ons op de been.

In het kader van “goede voornemens”, komen we voor de verandering eens ijzersterk uit de kleedkamer. BB7 kan net niet zijn hoofd tegen een puike voorzet Mus zetten. Diezelfde Mus wordt even later onterecht afgevlagd voor buitenspel. Zonde, want hij rondt werkelijk schitterend af.

Maar, net zoals bij de meeste goede voornemens, vervallen we weer in oude patronen. Sambeek draait de duimschroeven aan - opdat ze niet voor Jan Met-de-korte-achternaam naar Afferden zijn gekomen. Resultaat? De aansluitingstreffer, en de gelijkmaker. Classic. Een voorzet via de kluts en een afstandsschot met een vuile zwabber er in maken dat El Capitaõ toch twee keer moet vissen.

Met slechts enkele minuten op de klok, lijkt de hoop vervlogen. De tweede helft van onze campagne lijkt in het water te gaan vallen. Maar gelukkig hebben we een troef achter de hand: Kevin de Bruyne.Een vrije trap, pal voor onze dugout: tijd om het geheime wapen in te brengen.

“Rond de vijf”, roept hij, terwijl hij zijn trainingsbroek uittrekt. Het fluitsignaal klinkt en de broek wordt achteloos over de schouder gegooid. “3-2” klinkt het terwijl hij aan zijn aanloop begint.

“3-2!” klinkt het nadat Nick de vrije trap vanaf rond de vijf in de hoek glijdt.

“Tweede!” klinkt het, als we zien dat Milsbeek twee punten heeft laten liggen in Ottersum. Dit alles zonder de Grote, Kale Leider: die zit lekker cocktails weg te werken op Curaçao. Ad interim leider Remco - a.k.a. de Grotere, Kalere Leider - heeft uitstekend ingevallen. Zo goed, zelfs, dat er vanuit de spelersgroep wordt geopperd dat “Meneer Asfalt” zijn plek niet meer zeker is. 

Niets zo onverbiddelijk als de voetballerij!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT