Op zaterdagavond wisten enkele nauw betrokkenen al wat vandaag de uitkomst zou zijn
Op zaterdagavond wisten enkele nauw betrokkenen al wat vandaag de uitkomst zou zijn Foto: Eigen

Offerse Voetbalkwats - Christian Dior!

Algemeen Column Ingezonden Sport

7 mei. De dag dat Dieumerci Mbokani in 2012 verkozen wordt tot de Beste Afrikaanse Voetballer in de Belgische Pro League, de dag dat in 1840 componist Pjotr Illitsj Tsjaikovski - bekend van onder andere Het Zwanenmeer - geboren wordt en de dag dat HRC’27 3 thuis S.V. Milsbeek 3 opwacht. Historische gebeurtenissen alom.

Milsbeek is een laagvlieger in de 6e Klasse 28, maar je weet het maar nooit bij ons... Desondanks is de sfeer in de kleedkamer goed: er worden scheten in gezichten gelaten en tijgerbalsem op balzakken gesmeerd.

Naast de sfeer, is het voetbal ook goed. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de terugkeer van Giel Rutten.

Na zijn aanvaring met de rechter centrale van De Zwaluw van voor de winterstop, heeft de KNVB besloten dat Giel 10 wedstrijden de tijd krijgt om zijn zonden te overdenken. Dat heeft hij - onder begeleiding van de pastoor - gedaan, en hij ruikt bloed. Letterlijk, want hij krijgt tijdens de warming up een bal op zijn neus. Welkom terug!

Bloed ruikt ook Tijn, maar dan figuurlijk. Hij heeft het op zijn heupen, misschien wel omdat hij de hete adem van Giel in zijn nek voelt. Hoe dan ook, nadat een eerste poging de bovenkant van de lat kust, vliegt het tweede afstandsschot keurig in de winkelhaak.

Vijf minuten later is het de moeilijkste Kiss, Marry, Kill van je leven, als Niek, Wulles en Joris de krachten bundelen en de as van Milsbeek compleet aan gort spelen en Niek het laatste zetje geeft. (Overigens zou ik persoonlijk met Joris trouwen; een leven als trophy wife in Dubai klinkt zo slecht nog niet...)

2-0 voor met rust. Een comfortabele tussenstand, maar de leiding wil meer en dus is het tijd voor het zwaardere geschut: Giel, Siem en Mika komen binnen de lijnen. 

Bij het betreden van het veld, spat de wanhoop van de Milsbeekse gezichten. Na een paar plaagstootjes, blijkt deze wanhoop meer dan terecht. Siem zet namelijk een dribbel in vanaf de middenlijn. Hij slalomt één, twee, dríe man voorbij voor hij de bal aan Giel laat, die met een vlugge voetbeweging de laatste man poort en de bal aflegt op een aanstormende Tim. Tim, als ware liefhebber die hij is, wacht op zijn beurt op Siem om de bal nogmaals af te leggen. De Geit heeft zijn doelpunt te pakken.

Giel eist nogmaals een hoofdrol op als hij een overtreding uitlokt op randje 16 en de vrije trap mee krijgt. Zeg je “vrije trap”, zeg je “Mika”. Zeg je “Mika”, zeg je “Godverdomme wat een tyfus lekkere vrije trap”. Zeg je “Godverdomme wat een tyfus lekkere vrije trap”, zeg je “4-0 met nog tien minuutjes te gaan”.

De wedstrijd is klaar en beide ploegen lijken het ook wel prima te vinden zo. Toch trekt de luchtmacht nog één keer mee naar voren als we nog een laatste corner mogen nemen. Zo ook Chris, die al drie wedstrijden stiekem heel goed speelt. Dat hij lekker in zijn vel zit, is ook te zien aan hoe hij bij de eerste paal opduikt en met zijn hak de bal tegen de touwen werkt. 

Waar de titelrace op het zogenaamde “hoogste niveau van Nederland” al wel en breed beslist is, kan het bij ons nog alle kanten op. Wij, Vianen en Olympia maken allemaal nog kans op de felbegeerde schaal en de titel. Dit allemaal terwijl Vianen en Olympia nog een wedstrijd in te halen hebben! Zullen ze deze winnen en de druk er op houden? Of begaan ze een misstap en geven ze ons daarmee ruim baan naar de titel? Och het is zo spannend, ik heb het bijna niet meer! Ik kan niet wachten op volgende week, wanneer Olympia op bezoek komt. Zo’n pot, als de één na laatste wedstrijd van het seizoen, het is toch niet te geloven!

Mart

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT