Afbeelding
Foto: Jubileumconcert

Jubileumconcert in Offerse kerk

Ingezonden Mededeling Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Afferden | Dit jaar viert de gemengde zangvereniging Laetitia haar 50-jarig jubileum. In dit kader heeft het koor al diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. Een van de hoogtepunten is het jubileumconcert dat zaterdag 28 oktober in de Offerse kerk plaatsvindt.

Het Offerse Laetitia is in 1956 opgericht als een meisjes/dameskoor maar werd in 1973 gewijzigd naar een gemengde zangvereniging. Als gemengde zangvereniging bestaat het koor nu 50 jaar. Een goede reden voor het houden van diverse bijzondere activiteiten door het jaar heen.Zo werd op 14 mei de Moederdagmis bij de Paoterskapel in de Afferdse bossen uitgebreid met een gezellige picknick na de mis. Vervolgens maakte het koor in juni een gezellig weekenduitstapje naar Zuid-Limburg en het Belgische Hasselt. En nog niet zo lang geleden op 24 september is van de kermismis in de kerk van Afferden een jubileumviering gemaakt waar vier jubilarissen van Laetitia zijn gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Ook werden hierna veel herinneringen opgehaald tijdens een reünie met oud-leden en twee voormalige dirigenten.De eerstvolgende activiteit in het kader van dit gouden jubileum is een groots jubileumconcert op 28 oktober in de kerk van Afferden. Aan dit concert nemen naast Laetitia alle zangkoren uit gemeente Bergen deel: uit Afferden het kinderkoor en smartlappenkoor 3 VeurAff, uit Siebengewald het Grensland mannenkoor en popkoor Vocal Spirit, uit Wellerlooi Vocal Group Joy en uit Well komt Challenge.

Dit concert is helemaal in stijl van de zeventiger jaren met muziek uit die tijd van onder meer ABBA, de Carpenters, Simon and Garfunkel, maar ook Nederlandse muzikanten.

Het concert begint om 19.00 uur in de kerk van Afferden. Tijdens de pauze is er koffie/thee/fris met wat lekkers te koop à € 1,50 (alleen contante betaling!). Na afloop is er nog een gezellige nazit en volop gelegenheid om samen te proosten en na te genieten van een sfeervol concert. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT