John Derix stopt per direct als voorzitter van Montagnards
John Derix stopt per direct als voorzitter van Montagnards Foto: Eigen

Montagnards kan weer op zoek nieuwe voorzitter

Sport Sport

Nieuw Bergen | Iets meer dan een maand nadat John Derix officieel benoemd werd tot voorzitter van voetbalvereniging Montagnards, kan de Bergense voetbalclub weer op zoek naar een opvolger. Derix heeft aangekondigd vanwege een gebrek aan vertrouwen en draagvlak per direct te gaan stoppen als voorzitter. Ook secretaris Jack Kandelaars heeft aangegeven per 1 december zijn functie beschikbaar te stellen. Zo is te lezen in onderstaande verklaring van het bestuur van Montagnards.

“Langs deze weg willen wij bekend maken dat John Derix zijn functie als voorzitter van Montagnards per direct heeft neergelegd. John ervoer in de korte periode na zijn aanstelling al een gebrek aan vertrouwen en draagvlak bij zowel de technische staf als het bestuur. Wij bedanken John voor zijn inzet voor de club en zijn intern bezig met het zoeken van een opvolger. Zijn taken worden voorlopig door de overige bestuursleden waargenomen”, aldus het bestuur.

“Ook Jack Kandelaars heeft aangegeven zijn functie als secretaris per 1 december neer te leggen. In een aantal zaken bij Montagnards is Jack teleurgesteld. Jack had afgelopen zomer al aangegeven te stoppen, maar het aanstellen van John als voorzitter had hem destijds doen besluiten voor nog één seizoen aan te blijven. Jack zag John als zijn windvanger om niet te veel taken toebedeeld te krijgen onder andere in verband met zijn gezondheid. Het vertrek van John heeft dus zeker meegewogen in zijn besluit om binnenkort te stoppen. Ook Jack bedanken wij voor zijn inzet voor de club en wij zijn voor de functie van secretaris intern op zoek naar een opvolger.”

Nieuwe kandidaten die zich geroepen voelen om de voorzittershamer op te pakken, dan wel aan te willen treden als secretaris, kunnen zich melden bij Peter van de Venn of Lars Arntz. Ondertussen gaat ook Montagnards zelf op zoek naar opvolgers voor de openstaande functies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT