Afbeelding
Foto: FRANS THONEN

Twee onderscheidingen voor ‘gouden Laetitia’

Algemeen Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie

Afferden | Gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden heeft zaterdag 28 oktober tijdens het jubileumconcert in de Offerse kerk de Koninklijke Erepenning ontvangen. Locoburgemeester Claudia Ponjee reikte deze Erepenning uit tijdens dit jubileumconcert waar alle zangkoren uit de gemeente Bergen in het kader van het tweejaarlijkse gemeentelijke korenconcert optraden. Als extra verrassing maakte ook dhr. Borsjes namens de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB) zijn opwachting. Hij overhandigde als grote waardering voor het jarenlange werk van dit gouden koor de legpenning van de KCZB aan het bestuur van Laetitia. (Door: Frans Thonen)

‘Laetitia’ betekent zingen met vreugde. Dat doen de leden van dit gemengde koor al ettelijke jaren. Begonnen als dames/meisjeskoor onder leiding van meester Janssen ontstond in 1973 gemengde zangvereniging Laetitia.

De inwoners van Afferden kennen het koor van jaarlijks optredens zoals de moederdagmis in mei, het Offers Treffe in het Heijmanspark, de kermismis in september, het kerstconcert en de mis op 1e kerstdag in de kerk van Afferden. Daarnaast werkt het koor mee bij concerten en kerstvieringen van verenigingen in de regio en treedt het koor regelmatig op in verzorgingshuizen.

Tijdens haar 50-jarig bestaan heeft Laetitia vele hoogtepunten gekend. De leden kijken terug op gezellige uitstapjes naar Parijs en Hattem tijdens jubileumfeesten. Maar hoogtepunten waren zeker de uitvoeringen van Laetitia, dan wel de uitvoeringen waaraan het koor heeft meegewerkt zoals de Offerse revue in 1984 en 1998, uitwisselingen met koor Liederkranz uit Merklingen (Zuid Duitsland) tussen 1993 en 2006, de musical ‘Van Broadway tot Offere’ in 2009 en de dinnershow ‘Musicaldinner: mit Laetitia an toffel’ in 2016.

Vanwege dit gouden jubileum houdt Laetitia extra activiteiten bij de jaarlijkse optredens. Een van de hoogtepunten is het jubileumconcert op 28 oktober dat samen met alle zangkoren uit de gemeente Bergen in de Offerse kerk plaatsvond. Daar ontving voorzitter Hennie van Hoof van locoburgemeester Claudia Ponjee namens het Koningshuis de Koninklijke Erepenning. Voor deze bijzondere onderscheiding moest de Laetitia-voorzitter in bijzijn van het bestuur de bijbehorende ontvangstpapieren in tweevoud ondertekenen. De verrassing was compleet toen even daarvoor Laetitia ook nog de legpenning van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond in ontvangst mocht nemen.

Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT