Offerse voetbalkwats - Chris, he knows me!

Algemeen Column Ingezonden Sport

Nee, het is geen fout van Chris, maar het is echt waar: we hebben twee weken op rij gevoetbald! Les Bleus zijn op bezoek op De Alverman. Zoals de heer des huizes betaamt, trakteren we onze gasten op guur weer.

Onze nieuwe clubkleuren zijn nog niet in het collectief geheugen gegrift. Zo blijkt als De Zwaluw haar nieuwe shirtjes aantrekt: ook zwart. Overigens wil ik dit moment aangrijpen om te melden dat ze deze shirtjes gewonnen hebben bij Unibet. Luister dus niet naar je ouders: gokken loont wél!

Omdat het lichaam onze doelman in de steek laat tijdens de warming up, doen we weer beroep op op de keeperskunsten van Kaptein Doan.
Wie ons niet in de steek laat, is Teun de Bruyne. Alsof hij een zeefdruk heeft gemaakt van zijn assist vorige week, legt hij de bal weer bij de tweede paal en wordt deze weer binnengegleden. Het enige verschil is dat het Josso is, die scoort.

Na het doelpunt, zakt de wedstrijd in, maar kort voor rust leeft Die Schwalbe op. Plotseling staan ze één op één met onze doelman, maar Daanuel Neuer blijft lang staan en krijgt zijn vingertoppen tegen de inzet. Uit de hierop volgende corner lijken onze gasten alsnog te scoren, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens opzichtig duwen.

Tim Appreciation
Na de thee pakt De Zwaluw de draad weer op, en komen ze zelfs op voorsprong dankzij twee snelle goals. De thee heeft onze bezoekers niet opgewarmd, want ze zijn tweemaal ijskoud.

De achterstand gaat ons niet in de koude kleren zitten. Jari - net met Marvin terug van Curaçao - blijkt nog niet helemaal geland, want met een De Jong-iaanse kopbal knikt de beste man raak. Precies op de postzegel.

Met een gelijkspel is het fanatieke publiek op de Oost-tribune allerminst tevreden, en ze begint met morren. Het Kale Koppel steekt hun haarloze hoofden bij elkander, en bekokstoofd een meesterzet.

Josso wordt vooruit doorgeschoven, Niels komt binnen de lijnen en Mika mag op linksachter de honneurs waarnemen. Vrijwel direct betaalt dit staaltje tactisch vernuft zich uit. Jos legt terug op Bever - die voor de winterstop trouwens jarig was: gefeliciteerd, nog! - en hij drukt af.

Een klein detail over deze tweede helft: we spelen met de wind in de rug. Lekker speculeren op die lange ballen, dus! En gokken, dat loont! Jos, nu in de spits te vinden, verlengt een lange bal met het hoofd, zo in de loop van Jari: 4-2. “Ik sta er pas één minuut in!” klinkt het over het sportpark. “Je hebt er pas vier in liggen!”, klinkt de reactie.

Mike houdt ons in een rührige fase voor het eind op de been met een uitstekende ingreep, en daarmee is de kous af: 4-2 gewonnen en als kers op de taart is DSV onderuitgegaan in Boxmeer. Loop ik op de muziek vooruit als ik zeg dat het kampioenschap binnen handbereik is? Ja, ontzettend ver, zelfs, maar we staan wel eerste.

Het Technische Tandem kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Teruggekomen van een achterstand na rust: wie had dat ooit verwacht! Alfred en Erik zitten met een brede glimlach aan hun welverdiende pilsje.