Dit keer is de hoofdrol voor Ien
Dit keer is de hoofdrol voor Ien Foto: Chris Smits

Ien gaat ‘t Centrum runnen met hulp van Dave

Algemeen Maatschappelijke discussie Ondernemers

Wellerlooi | De geruchten gingen al een tijdje en vele klanten hebben inmiddels ook al kennis gemaakt met het Siebengewalds stel Ien en Dave Hubbers. Per 1 september is Ien officieel de nieuwe uitbaatster van Café-cafetaria ‘t Centrum in hartje Wellerlooi. “Bij de Kamer van Koophandel heb ik me als ‘Ien ‘t Centrum’ ingeschreven”, lacht de nieuwbakken barvrouw.  

Ien, die eigenlijk Ineke heet is een echte horecatijger. De van origine Boxmeerse heeft tijdens haar praktijkopleiding bij AC gewerkt, en daarna vele jaren bij de Old Inn in Ottersum. Samen met manlief Dave heeft ze twee zonen van 15 en 19 jaar oud. Dave is voor velen geen onbekende binnen het Siebengewaldse. Als multivrijwillger zet hij zich onder andere in voor de carnaval, Bienders Bej-èn en natuurlijk toneelvereniging ‘De Ontknoping’. Of zijn nieuwe rol als ‘man van’ hem ook op het lijf is geschreven zal nog moeten blijken. 

Toen Ien de oproep voor een nieuwe kastelein voorbij zag komen op Maasduinen Centraal heeft ze geen moment getwijfeld en is diezelfde avond met de nieuwe pandeigenaren om de tafel gaan zitten. “Dit is echt mijn ding, ik heb nu mijn eigen dorpskroeg”, straalt Ien. Inmiddels heeft ze al met veel (vaste) klanten en verenigingen kennis gemaakt, en voelt het Bessembienderinneke zich meer dan welkom in het Kuluutenriek.   

De bedoeling is dat Ien de zaak gaat draaien en Dave zijn eigen baan behoudt. “Natuurlijk help ik daar waar het nodig is, maar het is echt Ien haar ding”, zegt Dave. 

“Dit weekend is het kermis, dat is voor ons de echte vuurdoop”, aldus het kersverse kasteleinsstel. 


Na de herfstvakantie gaat de zaak een weekje dicht om de boel een beetje te verbouwen en daarna komt er nog een echte opening. 

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT