Afbeelding
Foto: Thea Barten-Jakobs

Verklein je voetafdruk met KlimaatGesprekken

Ingezonden Mededeling Duurzame energie Maatschappelijke discussie

Gennep | Op maandag 4 maart start in Bibliotheek Gennep de workshopreeks KlimaatGesprekken. In zes workshops krijg je onder andere inzicht in wat klimaatverandering doet en leer je welke klimaatvriendelijke keuzes jij kunt maken. De reeks vindt plaats in Bibliotheek Gennep op zes maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname aan al deze bijeenkomsten kost 15 euro in totaal.

Zes groene sessies
Gedurende zes bijeenkomsten gaat een groep van 4 tot 8 deelnemers aan de slag met verschillende thema’s. Samen wordt op een laagdrempelige en inspirerende manier gekeken naar klimaatvriendelijkere keuzes. De groep wordt daarbij ondersteund door een coach van KlimaatGesprekken. Aan het eind van de reeks weet iedereen een helder en haalbaar actieplan te maken en een klimaatgesprek te voeren met de eigen omgeving. Zo doe je aan de hand van het werkboek en spellen ontwikkeld door Klimaatgesprekken bakken met kennis op, kom je erachter hoe je klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij je past en merk je dat een gesprek over dit onderwerp met bijvoorbeeld collega’s ook heel laagdrempelig en positief kan zijn.

Om deel te nemen aan de reeks is geen voorkennis nodig. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen. De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil juist praktische tips en een derde zoekt bondgenoten om ideeën mee uit te wisselen.

Stichting KlimaatGesprekken
Stichting KlimaatGesprekken coacht groepen mensen en geeft ze handvatten om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Daarbij laten ze deelnemers zien hoe ze een goed, effectief en positief klimaatgesprek met anderen kunnen voeren. Ze gaan daarbij uit van inzichten uit de klimaatpsychologie en daarbij specifiek de vraag: hoe kan het zo zijn dat we al decennialang weten wat klimaatverandering is, maar dat we nog niet massaler en sneller in actie zijn? In het voorjaar van 2024 werkt BiblioPlus met KlimaatGesprekken samen om ook de inwoners van Gennep en omstreken de mogelijkheid te bieden hier een bijdrage te leveren.

Praktische informatie
Workshopdata: maandagen 4 en 18 maart, 8 en 22 april, 6 en 27 mei.
Deelname aan deze reeks kost 15 euro. Daarvoor krijg je zes workshops en lesmateriaal zoals een werkboek.
Aanmelden kan via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT