Afbeelding
Foto: Chris Smits

Asseldonk komt terug op gemaakte afspraken

Algemeen Carnaval Maatschappelijke discussie Politiek

Nieuw Bergen | Dat Optisport Den Asseldonk niet de meest betrouwbare partner is blijkt al jaren, maar met de carnaval voor de deur komt de uitbater van de residentie van carnavalsvereniging De Erdmennekes terug op eerder gemaakte afspraken, waardoor de vereniging met de rug tegen de muur staat. 

Een tijdje leek de samenwerking tussen gebruikers en de locatie manager de goeie kant op te gaan, maar zoals al vaker is gebeurd, lijkt de geschiedenis zich weer te herhalen en blijkt Den Asseldonk wederom een onbetrouwbare partner te zijn. 

Manager weg afspraken van de baan
Afgelopen tijd zijn er (kortlopende) afspraken gemaakt over het aanstaande carnavalsseizoen. Hierbij werd onder andere na jaren trouwe dienst Grewada bedankt en hoefde niet meer te komen opdraven. Er was voor gekozen om voortaan vanuit de (oude) horeca zelf friet en snacks te gaan verkopen. Tot ieders grote verbazing stond er afgelopen weekend tijdens het Jeugd Prinsenbal een vreemde snackwagen voor de deur. Uit navraag blijkt dat Optisport terugkomt op de eerder gemaakte afspraken en komt er toch weer een frietwagen voor de deur. Hiervoor werd Grewada last minute benaderd, maar die krijgt dit op deze korte termijn niet meer geregeld. Wie er wel komt te staan is nog onduidelijk. Ook zouden er nu extra kosten voor beveiliging op het bordje van de vereniging worden geschoven en is er weer een nieuwe discussie rondom de consumpties. Voorzitter Eric Maas van De Erdmennekes geeft aan dat er gesprekken gaande zijn maar wil over de inhoud hiervan momenteel niets verder naar buiten brengen.

De gemeente zit ook met exploitant Optisport in haar maag en onderzoekt in opdracht van de gemeenteraad of de service en kwaliteit van de dienstverlening wel overeenkomen met de afspraken en wensen van de gebruikers. 

Ook Optisport is voor wederhoor gevraagd, maar de tijdelijk verantwoordelijke Rachel wijst door naar haar manager Roy Pauwels, die helaas onbereikbaar is om te reageren. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT