Afbeelding
Foto: Gemeente Mook-Middelaar

Sleuteluitreiking op vrijdag 9 februari

Carnaval Carnaval

Mook en Middelaar | Binnenkort breken de carnavalsdagen weer aan. Uiteraard ook in de gemeente Mook en Middelaar. Voordat het allemaal gaat beginnen, draagt burgemeester Willem Gradisen vol vertrouwen de sleutels over aan de prinsen van carnavalsverenigingen De Meulenwiekers, DeKrölstarte en De Heikneuters. 

De sleuteloverdracht vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 februari a.s. in De Wieken in Molenhoek. Via een symbolische sleutel verkrijgen de prinsen de zeggenschap over de gemeente tijdens de dolle dagen met carnaval. De prinsen met gevolg worden door de burgemeester en het bestuur van gastheervereniging De Meulenwiekers ontvangen om 20.11 uur. Dat geldt overigens ook voor de prinsen zijn gevolg van ‘De Alde Hap’. Het officiële gedeelte zal tot ongeveer 22.30 uur duren, waarna aansluitend een feestavond met DJ plaatsvindt.

Tevens zal diezelfde avond de burgemeester de inmiddels vertrouwde ‘Willemsorde van Maok-Middelar-Meulenhoek’, uitreiken aan personen die zich achter de schermen al jarenlang verdienstelijk maken voor de carnaval. De voordracht hiervoor vindt plaats vanuit de carnavalsverenigingen zelf.

Op dezelfde locatie vindt eerder op dezelfde avond voor de jeugd de feestelijke sleuteloverdracht plaats aan de jeugdprinsen en -prinses. De jeugdprinsen en -prinses en hun gevolg van de drie carnavalsverenigingen worden al om 18.30 uur ontvangen in De Wieken in Molenhoek. Het feestelijke programma voor de jeugd zal duren tot uiterlijk 20.00 uur. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Dweilorkest ZusSjan. De feestelijkheden zijn vrij toegankelijk. U bent van harte uitgenodigd!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT