Het oude schoolplein stond boven verwachting bommetje vol
Het oude schoolplein stond boven verwachting bommetje vol Foto: Chris Smits

Nieuw elan carnaval in Ald Berge

Carnaval/Vastelaovend Carnaval

Bergen | Nadat carnavalsvereniging De Erdmennekes vorig jaar besloot om de grote zondagsoptocht niet meer te laten vertrekken vanuit de eigen bakermat ontstond er een grote consternatie en veel onbegrip in Ald Bergen. Er werd toen ter compensatie in allerijl op de zaterdag een alternatief georganiseerd: ‘Vurgloeie bèj de Mariaschôl’, maar dat werd geen onverdeeld succes.

Dat moest dus wel even anders worden aangepakt en er werd een speciale commissie opgericht die een volwaardig alternatief moest bieden aan de oud Bergenaren om de carnaval aldaar nieuw elan te geven. En dat is gelukt, en hoe. Nadat er een prachtige kinderoptocht twee keer door de straten van Bergen was getrokken werd het carnavalsfeest vervolgd door het ‘A-Meezing Festival’ bij De Mariaschool.


De organisatie had vooraf gerekend op een kleine honderdtal bezoekers, maar werd verrast door de enorme opkomst van enkele honderden carnavalisten en vastelaovendvierders. Dat zorgde voor een drankprobleem op het einde van de middag, want ook cateringbedrijf Débuurtjes was hierop niet berekend. Nadat de tap vroegtijdig moest sluiten omdat het bier op was, werden er nog enkele kratten bij Autobedrijf Van de Ven op de kop getikt. Toen daar de laatste kroonkurken van de flessen gingen was het echt afgelopen, maar dat paste ook precies in de sluitingstijd die de organisatie voor ogen had. “Volgend jaar toch maar wat meer bier inslaan”, zei een lachende Henk Molmans van Débuurtjes na afloop.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT