De vergisters waarin landbouwresten worden omgezet in biogas
De vergisters waarin landbouwresten worden omgezet in biogas Foto: EcoFuels

Open Dag bij EcoFuels in Well

Algemeen Duurzame energie Maatschappelijke discussie

Well | Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op zaterdag 16 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. In Well stelt EcoFuels haar deuren open.

Over EcoFuels
EcoFuels is in 2005 opgericht door Frank Laarakker, van Laarakker Groenteverwerking. Door middel van vergisting bij worden de wortelresten van Laarakker omgezet in duurzame elektriciteit. In de loop der jaren is de installatie uitgebreid. Op dit moment staan er drie grote vergisters waarin zeer diverse, maar vooral vloeibare reststromen uit de voedingsmiddelen industrie door bacteriën worden omgezet in biogas.

Praktische informatie
Op 16 september zullen er rondleidingen gegeven worden bij EcoFuels. Voorafgaand aan de rondleiding zal uitleg gegeven worden in een ruimte van Laarakker Groenteverwerking. EcoFuels is gelegen op hetzelfde terrein als Laarakker Groenteverwerking, aan de Veenweg 4 in Well. Vanwege de aanleg van een rotonde in Well (N271) kan het zijn dat ter plaatse een omleidingsroutes ingesteld.

Belangstellenden wordt gevraagd om zich uiterlijk 8 september aan te melden voor de rondleiding via www.daarkrijgjeenergievan.nl of www.ecofuels.nl/open-energiedag-2023. U krijgt vervolgens bericht hoe laat u kunt aansluiten bij een rondleiding die ongeveer een uur zal duren. De open dag staat gepland van 11.00 tot 16.00 uur. 

Minimale leeftijd van de bezoekers is vanwege de veiligheid gesteld op 16 jaar.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT