Oude boerenbond in Siebengewald
Oude boerenbond in Siebengewald Foto: Goole

Eindelijk groen licht voor biljartclub

Algemeen Sport

Na een lange onzekere tijd is er eindelijk groen licht voor biljartclub ABC 't Töpke uit Afferden. 

De biljartclub is lange tijd op zoek geweest naar een nieuwe locatie. De huidige stek, Iedershuus in Afferden moet plaats maken voor het gezondheidscentrum van huisarts Jung. In de zoektocht heeft de gemeente meerdere opties en locaties afgewezen en juist toen de club de hoop bijna had opgegeven kwam er een telefoontje uit Siebengewald. Ondernemer Oscar Huizinga die de oude Boerenbond heeft gekocht wilde de biljarters wel de helpende hand toereiken. 

ABC 't  Töpke is zeer blij met de locatie en de constructie/voorwaarden waardoor de club haar activiteiten de komende jaren gewoon kan voortzetten. De club hoopt medio september haar intrek in de oude Boerenbond te kunnen doen. "Het is nu nog aan de gemeente om met een tegemoetkoming in de verhuiskosten te komen", aldus de vereniging.

Pandeigenaar Huizinga is verheugd dat hij de club kan helpen en is blij dat er reuring in en rondom het pand komt. Naast de ruimte voor de biljartclub komt er ook een algemene vergaderruimte waar bedrijven en verenigingen gebruik van kunnen maken. Aan de achterzijde komen een aantal opslagunits voor de verhuur. "Geïnteresseerden kunnen zich nog melden", lacht Huizinga.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT