Luxe met Maaszicht
Luxe met Maaszicht Foto: Stefani Buijsman

Maasparel opent zes nieuwe Maassuites

Algemeen Recreatie & Toerisme

Arcen | Hotel-restaurant De Maasparel in Arcen opende afgelopen weekend zes luxe Maassuites in Maasparel Next Door. Met deze uitbreiding is het bedrijf klaar voor de vierde generatie Peters.

In het pand waar oma Dien tot haar overlijden elk seizoen duizenden kilo’s asperges schilde, bevindt zich nu Maasparel Next Door, het luxe zusje van hotel-restaurant De Maasparel. Afgelopen winter en voorjaar werd het pand rigoureus verbouwd. Het resultaat: zes ruime, stijlvol ingerichte en van alle gemakken voorziene Maassuites met elk een eigen privé terras of balkon aan de Maas.

Uitzicht op de Maas
“Twee jaar geleden hebben alle kamers van De Maasparel een complete restyling gehad”, vertelt eigenaar-directeur Ger Peters. “Gasten hebben daar nu de keuze uit kamers met een Maas-, natuur of Hertog Jan thema. We krijgen er veel enthousiaste reacties op. Vooral gasten die de Hertog Jan brouwerij bezoeken, vinden het geweldig dat ze bij ons in een Hertog Jan kamer kunnen overnachten. Het enige wat we na deze renovatie misten, waren kamers met uitzicht op de Maas. Omdat het huis van oma Dien ons eigendom is, ontstond het idee om dit pand te gebruiken voor de realisatie van een luxe boutique hotel. Toen de gemeente Venlo groen licht voor onze plannen gaf, zijn we met de verbouwing begonnen. De coronacrisis heeft de werkzaamheden ongeveer met een maand vertraagd, maar na een flinke eindspurt konden we dit weekend de eerste gasten ontvangen in Maasparel Next Door.”

Nieuw segment
De zes luxe designkamers met uitzicht op de Maas zijn niet alleen een mooie aanvulling op de bestaande kamers, ze voegen ook een nieuw segment toe aan het verblijfstoerisme in de regio. Met de nieuwe Next Door Maassuites telt De Maasparel nu 30 kamers. Alle gasten maken gebruik van de parking, de receptie en het restaurant van De Maasparel. Het ontbijt wordt in de tuinserre geserveerd. Ger: “Vorig jaar hebben we het restaurant opnieuw ingericht en sinds afgelopen najaar is Harold Kok onze nieuwe chef-kok. Hierdoor heeft ook ons restaurant een nieuwe impuls gekregen.”

Vierde generatie 
Met de uitbreiding met Maasparel Next Door is De Maasparel klaar voor de toekomst. Ger: “Ik vind het prachtig hoe ons familiebedrijf zich steeds opnieuw blijft ontwikkelen. Onze zoons Lennart en Gerwin nemen het stokje nu geleidelijk van mij en mijn vrouw Leonie over. Daarmee is de vierde generatie Peters aan zet. Het maakt me trots dat zij in kunnen stappen in een gezond en modern bedrijf. Het is met recht een Maasparel!”

Luxe met Maaszicht

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT