Contract wordt getekend door een trotse Lars Jennissen
Contract wordt getekend door een trotse Lars Jennissen Foto: FB - N+P Group

N+P Group BV breidt uit in Farmsum

Algemeen Duurzame energie

Nieuw Bergen | De N+P Group BV uit Nieuw Bergen is trots te mogen vertellen dat het contract is getekend om de productielocatie in Nederland volledig te gaan vernieuwen. De productielijn van Subcoal Production FRM B.V. is nu ruim 10 jaar actief, en met deze nieuwe investering wordt de oude lijn verwijderd en een compleet nieuwe opgebouwd. Hiermee kan het de komende jaren weer volop vooruit gaan in het Groningse Farmsum. 

De productiecapaciteit wordt uitgebreid naar circa 170 kiloton, ongeveer 6.800 vrachtauto's per jaar, wat gelijk staat aan een CO2-reductie van circa 220 kiloton per jaar. De nieuwe lijn bestaat uit de modernste technieken op het gebied van afvalverwerking, en stelt het bedrijf in staat om de productie portfolio nog beter en efficiënter aan te bieden. Daarnaast bieden deze nieuwe technieken ook betere mogelijkheden voor wat betreft kwaliteitscontrole.

"De bouw start, onder voorwaarde van financiering, in het laatste kwartaal van 2020 waarna we verwachten dat de lijn volledig operationeel is begin 2021", aldus een trotse Lars Jennissen. 

(Foto: N+P’ers David Driessen en Lars Jennissen tekenen onder toeziend oog van diverse collega’s, het contract voor de realisatie van de bouw) 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT