Inmiddels verdwenen huisje aan de oude Ericaweg op De Hei
Inmiddels verdwenen huisje aan de oude Ericaweg op De Hei Foto: Siebengewalds Archief

Historisch Siebengewald compleet

Algemeen

Siebengewald | Op zaterdag 26 september verschijnt het derde deel in de serie “Historisch Siebengewald”, en daarmee heeft het Siebengewalds Archief de beschrijving van de geschiedenis van huizen en bewoners van het dorp voltooid. 

Na de kern (deel 1 in 2018) en het noord-westelijk buitengebied (deel 2 in 2019) is in deel 3 de buurtschap de Groote Horst uitgewerkt. In Siebengewald beter bekend als “de Hei”. Nu is er geen hei meer te bekennen, maar zo’n 150 jaar geleden was dit de plek waar Groesbeekse “bessembienders” hun beroep nog volop konden voortzetten.

Dit Groesbeekse verleden wordt natuurlijk beschreven, maar het zou misverstand zijn om te denken dat er zich op de Hei alleen maar Groesbekers gevestigd hebben. In de loop van de tijd werd er ook heide ontgonnen tot landbouwgebied, wat families uit Hülm, Ottersum of van over de Maas aantrok. Kersten en Gramser waren Groesbekers, maar Jans en Lauf bijvoorbeeld niet. Om een paar bekende families te noemen.

De presentatie en start van de verkoop is zaterdagmiddag 26 september om 15.00 uur in café de Heidebloem aan de Gochsedijk op de Hei. In verband met de bekende omstandigheden zullen de plechtigheden kort gehouden worden. Geen lezing en geen fototentoonstelling, we beginnen zo snel mogelijk met de verkoop.

Men kan het boek ook nog op zondag 27 september kopen, vanaf circa 11 uur, in zowel de Heidebloem als in MFC de Klaproos. De organisatie hoopt dat op deze manier zich de drukte verdeeld over beide dagen en plaatsen, zodat er kan worden voldaan aan de geldende eisen. 

 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT