Echtpaar Annie en Theo Rutten-Giesen 60 jaar getrouwd
Echtpaar Annie en Theo Rutten-Giesen 60 jaar getrouwd Foto: Dannielle Mark

Diamanten paar Thei en Annie

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Vandaag op dinsdag 15 december 2020 is het precies 60 jaar geleden dat Annie Giesen op het gemeentehuis van Bergen aan Theo ‘Thei’ Rutten het ja-woord gaf en daarmee werd het startschot gegeven van een lange en hechte liefdesrelatie die twee fantastische dochters en vier prachtige kleinkinderen heeft opgeleverd.

De 84-jarige Annie vertelde ons vol enthousiasme hoe ze vroeger in de keuken bij Hostellerie De Hamert in Wellerlooi heeft gewerkt en wist daarover nog een en ander te vertellen. Ook werkte ze thuis in de winkel van Giesen die later door haar broer Ben Giesen werd overgenomen. De 85-jarige Thei heeft altijd in de bouw gezeten, dat was hem van thuis uit met de paplepel ingegoten want zijn vader had een aannemersbedrijf in Aijen aan de Rijksweg. “Dan had je weinig keus, je moest wel helpen en meewerken. Daar kwam je niet onderuit”, aldus Thei.


Burgemeester Manon Pelzer verraste het diamanten paar met een bezoekje

Annie weet nog goed hoe het allemaal is begonnen. “Ik was als enige meisje thuis met acht broers en Thei was bevriend met de jongens. Later kreeg hij een oogje op mij en de liefde was snel wederzijds. Niet heel veel later zijn we toen getrouwd, ik herinner me nog dat het een hele koude dag was toen.” Op 24 januari 1961 is het paar voor de kerk getrouwd en gingen ze wonen wat indertijd nog Bargapark werd genoemd maar nu al jarenlang Antoniusstraat heet. Daar hebben ze 59 jaar gewoond en nu hebben ze een huisje aan de Eikstraat en genieten ze van de oude dag.

Echte hobby’s heeft Annie niet, misschien een beetje handwerken dat ze graag doet. Ze is meer een zorgzaam type die zichzelf wegcijfert en meer uitkijkt voor anderen. Ook Thei is niet echt een hobbyist, behalve vroeger toen hij niet al te fanatiek wat voetbalde en tennis speelde.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT