Duofiets
Duofiets Foto: Chris Smits

KBO Siebengewald wil ook een duofiets

Algemeen Maatschappelijke discussie

Siebengewald | In navolging van Wellerlooi heeft ook de KBO Siebengewald een donatie van 5.000 euro van het Oranje Fonds ontvangen voor de aanschaf van een duofiets. De KBO, Stichting Zevenwouden en Weys Profile dragen eveneens ieder hun steentje bij. Wellicht volgen er nog meer sponsoren. Hiermee kunnen twee personen samen op pad, ook wanneer één van hen een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft. 

Voorzitter Karel Janssen is enthousiast over deze fiets: “Hiermee willen wij deze doelgroep meer in de gelegenheid stellen om gezonder te bewegen, te genieten van het buitenleven en vooral ook de sociale contacten te onderhouden of uit te breiden. Bestrijding van de eenzaamheid is daarbij een belangrijke factor. Het geheel mag ook gezien worden als een maatjesproject.”

De fiets is beschikbaar voor iedereen (je hoeft geen lid te zijn van de KBO), die niet meer, of zeer moeilijk, zelfstandig met een fiets op pad kan gaan. In het voorjaar wordt gestart met het werven van fietsmaatjes waarmee gefietst kan worden en zal ook meer bekend worden gemaakt op welke wijze de fiets gebruikt kan worden. 

De duofiets heeft drie wielen waar met twee personen samen mee kan worden gefietst. “De deelnemer en de bestuurder zitten naast elkaar. Ze hebben op die manier veel contact. De fiets is uitgerust met elektrische ondersteuning. Ook kan een rollator worden meegenomen met de fiets.”

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De KBO Siebengewald wil de fiets aan het begin van de zomer 2021 gaan inzetten in Siebengewald. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT