Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Maak je niet druk

Algemeen Column

Wat zingen de vogels toch mooi, dacht ik. Stralend weer op de golfbaan, aardige flightgenoten, goed humeur. Tja, toen ik even stilstond met mijn trolley, zwegen de vogels. Het piepende voorwiel van mijn golfkarretje stond scheef en even later lag-ie ernaast. Midden op hole 6. Dan is het handig dat je de marshall kunt bellen. Hij laadde mijn trolley in de buggy en bood meerdere malen aan een leenkarretje voor me te halen. Super attent! Ik wandelde naar de receptie en daar hielp een golfmaatje mijn kapotte karretje in de auto te tillen.

Teleurgesteld over mijn afgebroken golfronde reed ik naar huis. En toen nam ik een te krappe bocht en klonk er een akelig geluid dat niets met vogelgezang te maken had.
Een vriendelijke voorbijganger hielp de omvergereden paal weer recht te zetten. En de buurvrouw die vroeg waarom ik zo beteuterd keek, zette mijn kronkelgedachten recht.
‘Waar maak je je druk om? Je hebt geen corona, geen Parkinson en geen hersenbloeding. Alleen maar materiële schade.’

Eenmaal thuis ging manlief op zoek naar een nieuw onderdeel voor mijn golfkarretje. Al meteen kreeg ik een whatsappje van een golfvriendin met het aanbod van een leentrolley.
Buurvrouw, je hebt gelijk. Wat is blikschade als je het geluk hebt gezond te zijn en alleen maar aardige mensen te ontmoeten?

Cora Leek

!