Afbeelding
Foto: Chris Smits

Van ‘vrijen over de grens’ tot diamanten paar

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 3 augustus 1961 hebben Mathijs Wilbers en Liselotte Rouenhoff elkaar voor de wet op het gemeentehuis in Bergen het ja-woord gegeven. Op 31 augustus om acht uur in de ochtend van hetzelfde jaar was de kerkelijke inzegening in Liselotte haar geboorteplaats Goch, waar Mathijs het even heel benauwd kreeg tijdens de plechtigheid, niet vanwege de angst om te trouwen maar door de voorafgaande nachtdiensten die hij had gewerkt.

De 87-jarige Mathijs ‘Matje van Knippe Marie’ is als laatkomertje geboren en getogen op De Belt in Siebengewald als enigst kind. Liselotte daarentegen komt uit een groot gezin, ze was de jongste van zes kinderen. Het stel heeft elkaar ontmoet op de Hommersumse kermis en het was liefde op eerste gezicht. “Ik ben daarna vaak ‘s nachts via allemaal smokkelroutes naar huis moeten fietsen of met de brommer, omdat de grens om twaalf uur dicht ging en de douane flink controleerde” lacht Matje ondeugend. Ook is hij fier op zijn voetbalcarrière bij De Stormvogels en later ook nog even bij VV Heijen. 


Burgemeester Pelzer met het diamanten echtpaar 

Toen het stel getrouwd was zijn ze samen op De Belt gaan wonen waar de vier kinderen zijn geboren, twee jongens en twee meiden. In 1988 zijn ze naar Nieuw Bergen verhuisd om in 1999 een appartement in hartje Gennep te betrekken. “We hadden op vakantie weleens drie weken in een appartement gezeten en vonden dat wel leuk”, vertelt Matje. “Maar toen we er woonden viel het toch wel tegen en misten we de ruimte en een tuin.” Dus kwam het stel in 2003 weer terug naar Nieuw Bergen waar ze tot op de dag van vandaag samen gelukkig zijn in hun woning aan de Vlammertsehof en volop genieten van de kinderen, negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. 

Burgemeester Manon Pelzer is het echtpaar gaan feliciteren met als cadeau een kopie van de originele trouwactie. De 81-jarige Liselotte geeft aan trots te zijn op de felicitatiebrief van Koning Willem-Alexander en die van de Gouverneur. 

Op de vraag wat het recept is voor 60 jaar huwelijk, zegt Matje met betraande ogen geëmotioneerd; “goed en liefdevol met elkaar omgaan!”. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT