Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Jantje huilt, Jantje lacht

Algemeen Column

Tijdens zijn persconferentie voor FC Barcelona snikte Messi het uit. Hij had zo graag bij Barcelona willen blijven! Hij had nooit gedacht dat hij daar weg zou gaan, nadat hij binnen de schoot van de club was opgegroeid en tot bloei was gekomen. De voorzitter pinkte misschien ook wel een traan weg toen hij zei dat Messi toch echt verlenging van zijn contract verdiende. Het liefst had hij de regels voor het icoon Messi willen aanpassen. Helaas gooide de Spaanse Voetbalbond roet in het eten door een limiet aan de financiën te stellen.

Al snel volgde weer een persconferentie, nu van Messi voor de Franse club PSG. Hij verdient daar straks 35 miljoen euro, exclusief bonussen. Dan zijn je tranen snel verdampt.

Hoe was het ook weer? De profvoetballers moesten toch salaris inleveren vanwege de daling van clubinkomsten door het coronavirus? Staan zij - en ook de bestuursleden van de profclubs - buiten de maatschappij?

En hoe sterk is de clubliefde van Messi? Als hij zo graag had willen blijven, kon het dan niet voor minder? Hij heeft toch ook veel te danken aan FC Barcelona? Straks staat hij samen met zijn oude maatje Neymar tegenover zijn vorige club. De Champions League willen ze winnen, is het niet met, dan maar tegen FC Barcelona. Misschien maar goed als de tribunes dan leeg zijn. Wie weet zou hij dan met witte doekjes onthaald worden.
Aan clubliefde hangt een prijskaartje.

Cora Leek

!