Afbeelding
Foto: Frans Thonen

Steun gezocht voor project duofiets Afferden

Algemeen Hobby & vrijetijd

Afferden | Huiskamer Béjèn en KBO Afferden krijgen een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds. Het fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank. Leef Vrij, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Afferden, heeft Huiskamer Béjèn en KBO Afferden voorgedragen bij het fonds. (Door Frans Thonen)

Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden wil graag een duofiets aanschaffen voor alle senioren in Afferden die niet alleen op pad durven óf kunnen. Leef Vrij is zelfstandig adviseur van RegioBank en steunt de stichting en dit prachtig initiatief dat bijdraagt aan een sociaal vitaal Afferden. Ed Peters van Leef Vrij vertelt: “In 2019 introduceerde RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds. Wij waren meteen enthousiast over dit project. En we vinden het erg fijn dat de stichting voor de duofiets een bijdrage uit het fonds kan krijgen. Want door leuke activiteiten en sociaal contact wordt eenzaamheid voorkomen. Wij dragen de ouderen van Afferden een warm hart toe en helpen graag bij het ophalen van het resterende benodigde bedrag. Het is mooi dat inwoners van Afferden naar elkaar omkijken en om elkaar geven.”

Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden wil graag een duofiets aanschaffen zodat ouderen samen met een vrijwilliger of buurtbewoner gezellig een stukje kunnen fietsen. “Het VoordeBuurt Fonds steunt dit initiatief, maar daarmee zijn we er nog niet”, vervolgt Peters. “Daarom zijn donaties vanuit Afferden en omgeving meer dan welkom.”
Steun Huiskamer Béjèn en KBO Afferden en doneer op www.voordebuurtfonds.nl.

RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. Met zelfstandig adviseurs is RegioBank actief in heel veel buurten in dorpen en kleine steden. In al die jaren zijn de zelfstandig adviseurs van RegioBank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Zij weten hoe belangrijk een leefbare buurt is. Dat is een buurt waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Daarom steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewoners. Ook in Afferden neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om het levendig te houden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT