Afbeelding
Foto: eigen

D’n Boerenbond in Siebengewald energie neutraal

Algemeen Duurzame energie

Siebengewald | Met de installatie van 80 zonnepanelen op het dak aan de Boterdijk is sinds 1946 een energie neutrale status bereikt. 

In samenwerking met plaatselijke ondernemer ETD, Joan Drissen, is dit project mooi voor het begin van de lente afgerond en kunnen de panelen hun werk doen. De verwachting is dat de panelen 24.000 KWH per jaar gaan opleveren wat ruim voldoende moet zijn om de energiebehoefte van het gebouw te compenseren. Tijdens de renovatie twee jaar geleden is er expliciet voor gekozen om geen gasaansluiting aan te vragen en is er in samenwerking met ITZ, Bas Zurnee, gekozen voor warmtepompen van Mitsubishi Industries. Met de huidige ontwikkelingen op de gasmarkt, is dat nu al een goede keuze gebleken.


Pandeigenaar Oscar Huizinga is verheugd met deze volgende fase. “Zolang het salderen blijft bestaan kunnen we hiermee een gereduceerde en stabiele energieprijs aanbieden aan onze gebruikers. Door gebruik te maken van één van de daken aan de binnenzijde van het object hebben we tevens geen afbreuk gedaan aan de historische uitstraling van het gebouw, geen onbelangrijk detail!”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT