Afbeelding
Foto: Eigen

Schutterij ‘Ons Genoegen’ snel klaar op OLS

Algemeen Kunst & cultuur Sport

Meijel | Het schieten op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel was zondag 3 juli een ware afvalrace. Van de 132 deelnemende schutterijen die na de parade aan de schietwedstrijden begonnen, lukte het er 108 niet om de bölkes af te schieten. Daarmee kwam er ook een einde aan de aspiraties van ‘Ons Genoegen’, want ook de Siebengewaldse schutterij kwam niet verder dan de eerste kavelronde.

“Het was geen schande”, aldus Ger Kerkhoff van ‘Ons Genoegen’. “De omstandigheden waren erg moeilijk en er stond een extreem harde wind. De boom die wiebelde alle kanten op. Het was niet voor niets dat er al meteen zoveel afvallers waren.”

Burgemeester Manon Pelzer was getuige van de magere prestatie, want vooraf tijdens de parade wisten de Siebengewaldse schutters eveneens geen enkele ereprijs in de wacht te slepen. Opmerkelijk was wel dat Schuttersdeken Paul Janssen in het defilé meeliep. De bejaarde deken was nog flink aan het trainen geweest nadat hij twee nieuwe knieën had gekregen en kost-wat-kost mee wilde marcheren tijdens de OLS-parade. 

De burgemeester was aanwezig voor het geval dat ‘Ons Genoegen’ onverhoopt het OLS zou winnen en volgend jaar het festijn zou moeten organiseren, en waarvoor de burgemeester dan haar akkoord moet afgeven.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT