Ook Bergen gaat nu voor een Oktoberfest
Ook Bergen gaat nu voor een Oktoberfest Foto: Internet

Bergs Oktoberfest op de rol

Algemeen Hobby & vrijetijd

Nieuw Bergen | Afgelopen zondag 3 juli gaf Fanfare Les Montagnards haar jaarlijkse zomerconcert. In de tent van Zomerfestival Mosaïque werd er een luchtig programma gespeeld, waarbij uitgebreid aandacht was voor de jeugdleden. Deze zogenaamde ‘stagiairs’ speelden mee om te ervaren hoe het is om lid te zijn en enkele leerlingen maakten voor het eerst kennis met het orkest. Verder speelden de blokfluitleerlingen, werden er muziekdiploma’s uitgereikt en werd Tom Jennissen gehuldigd vanwege zijn 10-jarig lidmaatschap.

Maar naast dit alles was er ook een bijzondere aankondiging, want op zaterdag 15 oktober organiseert de vereniging samen met Den Asseldonk een groots Oktoberfest aldaar. Natuurlijk verzorgt de fanfare zelf een verrassend optreden, maar er is ook ruim podium voor andere Oktoberfest-artiesten. Zo komen de Siebentaler op spectaculaire wijze voorbij, zijn Rob und Janneke van de partij, is ‘t Bergs Joekskoor present en wordt de avond afgesloten met een DJ die de zaal nog verder op de kop zet.

Omdat bij een echt Oktoberfest ook goed gegeten moet worden, start men al op tijd en kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid Duits buffet. Na de zomer zal de vereniging verder naar buiten treden met haar plannen, maar zeker is dat 15 oktober jong en oud uit haar dak zal gaan in Den Asseldonk.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT