Afbeelding
Foto: BiblioPlus

Een zomer vol kinderboekenplezier

Algemeen Hobby & vrijetijd Jeugd voor Jeugd

Nieuw Bergen/Gennep | Deze zomer hoeven kinderen zich niet te vervelen. Gedurende de gehele zomervakantie kunnen zij samen met hun (groot)ouders bibliotheken van BiblioPlus bezoeken voor de boekenpicknick of de kinderboekenspeurtocht. Dit kan op elk moment dat de bibliotheek geopend is.

Picknicken en verhalen beleven
De boekenpicknick is voor kinderen tot en met 6 jaar. In de bibliotheek staat een speciale boeken-picknickmand klaar. Deze is gevuld met een kleedje, natuurlijk prachtige prentenboeken om buiten voor te lezen en ideeën voor een leuk buitenspel. Op een plattegrond staan tips voor plekken rondom de bibliotheek waar ouders, opa’s, oma’s of de oppas kunnen voorlezen aan de kinderen.

Speuren om de bibliotheek
De kinderboekenspeurtocht is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Tijdens deze tocht lopen zij samen met hun (groot)ouders of ander volwassene een mooie route rondom de bibliotheek en wordt de kinderboekenkennis getest. Met behulp van een speciale online WebApp wordt de route gelopen, gaat dit goed dan poppen er vragen en puzzels op het scherm op. Aan het einde van de zomer wordt er een mooie prijs verloot onder alle topscoorders.

Meer informatie over deze activiteiten en welke bibliotheken meedoen, is te vinden op www.biblioplus.nl 


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT