Afbeelding
Foto: Eigen

Molukse Dag SumMmertime Gennep

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Gennep | Na drie muzikale zaterdagen in hartje Gennep wordt SumMmertime zaterdag 27 augustus feestelijk afgesloten met een Molukse dag. Vanaf 14.00 uur kan iedereen genieten van optredens, activiteiten en heerlijke hapjes.

In 2021 was het 70 jaar geleden dat de Molukse Gemeenschap in Gennep zich vormde. Door corona moest de door SumMmertime geprogrammeerde Molukse Dag geannuleerd worden, maar dit jaar
is in samenwerking met de Molukse Gemeenschap een wervelend programma opgezet op de Markt en het Ellen Hoffmannplein.

Op zaterdag 27 augustus start het festival om 14.00 uur met een scala aan activiteiten, zoals optredens van o.a. Latina Soul, de Tifa groep uit Cuijk, een Moluks ganzenbordspel, het gezelschapsspel patulele en een modeshow. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten want in verschillende kramen zijn heerlijke Molukse gerechten te verkrijgen. Daarnaast biedt Hotel de Kroon
Nederlandse hapjes te koop aan. Een mooi symbool van samenwerken en samengaan van culturen.
De Molukse sfeer wordt gecompleteerd door een keur van informatie over de Molukken in de vorm van kramen waar diverse Molukse producten te bewonderen èn te verkrijgen zijn.
Ook de jeugd wordt niet vergeten. De Molukse DJ Neville Mastail zal op de Markt laten zien en vooral laten horen, hoe jongeren uit diverse culturen door muziek met elkaar verbonden kunnen worden. Tijdens de openingsuren van Bibliotheek Gennep is een kleine expositie te zien, waarin de Molukse cultuur centraal staat.

In de avonduren is het podium voor de Molukse band Familiair. Deze band zorgt met een zeer gevarieerd repertoire van disco, soul, R&B, Nederlandstalige en jaren 80/90 muziek en actuele hits dat het tot 23.00 uur gezellig blijft op de Markt.

Voor meer informatie zie www.summmertimegennep.com

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT