Kinderen gaan de natuur in op zoek naar kabouters
Kinderen gaan de natuur in op zoek naar kabouters Foto: Lia Oosterwijk

Excursie: Kaboutertocht door De Maasduinen

Algemeen Jeugd voor Jeugd Natuur

Afferden | Op zondag 18 september om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een kinderactiviteit plaats in Afferden voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden voor deze excursie is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/activiteiten/kalender want vol is vol. De start is vanaf Kapelstraat 71 in Afferden. Denk aan kleding die vuil mag worden.

Met een beetje kinderfantasie komen er allemaal verschillende soorten kabouters voor in een bos. De een nog mooier dan de andere. Kinderen gaan deze middag samen met de Maasduinengidsen naar buiten op zoek naar deze wonderlijke wezens. Onderweg worden er allemaal opdrachten gedaan. Zo worden er kleine kabouterwoningen gemaakt en spelletjes gespeeld.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT