Het blijft ook na corona moeilijk voor 't Veerhuis in Aijen
Het blijft ook na corona moeilijk voor 't Veerhuis in Aijen Foto: 't Veerhuis

‘t Veerhuis bezint zich op de toekomst

Algemeen Maatschappelijke discussie

Aijen | Patrick en Bianca Tabak van ‘t Veerhuis in Aijen snappen er niets meer van. Ondanks dat er in mei 2019, onder andere met Dorpsraad Aijen een intentieverklaring was getekend waarin werd toegezegd daar activiteiten te gaan ontplooien en het initiatief om zo het dorpshuis voor de gemeenschap te behouden werd gesteund en toegejuicht, lijkt het er nu op dat de wegen zich definitief hebben gescheiden. “Wij gaan ons de komende tijd bezinnen op wat er nog wél mogelijk is met de Zaal”, aldus Patrick Tabak.

Nadat de dorpsraad bekend maakte dat de komende kerstviering, die voorgaande jaren bij ‘t Veerhuis stond gepland maar vanwege corona niet kon plaatsvinden, georganiseerd wordt bij ‘De Melkfabriek’, konden Patrick en Bianca het niet geloven. “Die intentieverklaring was dus niets waard. Alle kosten van de verbouwing, verplichte sluiting door twee jaar corona en alle overige investeringen zijn met eigen geld gefinancierd, en dan dit. Dit is voor ons een onbegrijpelijke domper. Want het was toch ‘Voor en Door Aijen’?”

“Die intentieverklaring indertijd was voor ons de reden om ‘t Veerhuis aan te kopen en er een dorpshuis van te maken”, aldus Tabak. “We voelden ons gesteund door de carnavalsvereniging, het schuttersgilde, het dorpsarchief en de dorpsraad. Daarom durfden wij deze uitdaging aan te gaan. Maar we gaan dus zeker niet stoppen en we zijn niet klaar met Aijen, maar we gaan ons bezinnen wat nog wel mogelijk is.”

De dorpsraad van Aijen wilde geen commentaar geven op de kwestie, gezien alle commotie en tumult die op Facebook was ontstaan.