Afbeelding
Foto: Gemeente Gennep

Kinderen ontdekken Gennep

Algemeen Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Gennep | Tourist Info Gennep organiseerde in samenwerking met de BIZ-ondernemers op woensdagmiddag 26 oktober een Kinderstadswandeling in de historische kern van Gennep. Bedoeld voor kinderen die in Gennep en omstreken op vakantie zijn én ook voor kinderen uit Gennep zelf.

Ruim 50 kinderen, ouders, opa’s en oma’s werden door de Gennepse stadsgidsen rondgeleid langs de mooiste plekjes van Gennep. Zo werd de Martinustoren beklommen, keken de kinderen hun ogen uit in de Kenniskeuken, bezochten ze Museum Het Petershuis en konden ze in de archeologiekelder van het stadhuis zelf ‘water putten’ en het cachot bekijken.

Ze mochten ook nog even in de raadszaal op de stoelen van de raadsleden zitten en (niet verder vertellen hoor) zelfs de stoel van de burgemeester werd bezet. Of de jongen later ook burgermeester wilde worden dat wist hij nog niet.

En als klap op de vuurpijl waren er een aantal verrassingen: alle kinderen kregen een kleurplaat van het stadhuis en ze mochten een mooie ansichtkaart van Gennep versturen naar wie ze maar wilden. Dat bleek nog niet zo eenvoudig: wat moet daarop en waar schrijf je het adres? Na de groepsfoto mochten alle kinderen met een ijsjesbon van de BIZ-ondernemers uit Gennep een ijsje gaan halen.

“De kinderen kijken terug op een hele fijne middag, mede dankzij de spannende verhalen van de stadsgidsen die veel weten te vertellen over het mooie Gennep”, aldus de organisatie.”Dit moeten wie vaker doen, vonden ze, en dat beloven we bij deze, tot de volgende Kinderstadswandeling.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT