Het oogsten van zaailingen om ze later te verplanten
Het oogsten van zaailingen om ze later te verplanten Foto: Meer bomen nu

In actie voor biodiversiteit in Afferden

Algemeen Natuur

Afferden | Op 11 februari gaat de ‘Meer Bomen Nu’ campagne van start in Afferden. Het is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Door samen aan de slag te gaan krijgen duizenden boompjes en struiken een tweede kans. De bomen en struiken worden gratis weggegeven aan boeren, burgers, voedselbossen en andere (particuliere) initiatieven. De verplantmethode helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. 

Sluit je aan bij deze campagne
De oogstdag op de Eckeltse Dijk aan de Dorpsstraat/Gening in Afferden vindt plaats op zaterdag 11 februari van 10.00 tot 15.30 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/815

Eckelste Dijk: wilde fruitbomen krijgen tweede kans
In de natuur aangrenzend aan de tuin van nummer 75 is een paradijsje voor vogels, vlinders en andere diertjes en insecten. Er staan veel verschillende soorten wilde fruitbomen. Met veel zaailingen die hier niet de ruime hebben om groot te worden. Daarom kunnen de wilde fruitbomen beter worden verplant naar bosranden en overhoekjes om te zorgen dat de vogel- en insectendiversiteit daar niet nog verder zakt. Het gaat hier om prachtige soorten zoals hazelnoot, kers, vlier, Europese vogelkers en verschillende soorten bessenstruiken die gestekt kunnen worden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT