Afbeelding
Foto: erdmennekes

Groen licht Erdmennekes 11de van de 11de

Carnaval Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | Vanwege het kleinschalige karakter van de opening van het carnavalsseizoen ‘D’n Ellufde van d’n Ellufde’ van CV De Erdmennekes geeft de gemeente groen licht om deze ceremonie aanstaande donderdag bij het beeldje van Tontje van Elst op plein Mosaïque gewoon plaats te laten vinden. Ook het Prinsenbal op zaterdag 13 november gaat vooralsnog door laat de organisatie ons in een rectie weten “We hebben besloten om door te gaan.Dit omdat we schatten dat er +/- 300 personen komen in een zaal waar er 1000 in kunnen.Wel gaan we nog extra benadrukken dat men echt bewust moet zijn van de situatie en er dus streng gecontroleerd gaat worden.En nogmaals benadrukken dat men bij klachten thuis blijft.”

De gemeente benadrukt wel dat de coronaregels nauwlettend in acht genomen dienen te worden en doet een beroep op de horeca en de carnavalsvereniging om voorzichtig te zijn en de geldende maatregelen goed na te leven.

Voorts geeft de gemeente nadrukkelijk aan te twijfelen of het verstandig is om nu activiteiten te houden. Aanstaande vrijdag is er natuurlijk wel weer een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte waarin de overheid andere maatregelen kan aankondigen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT