Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Ruimtevaarders

Column Column

‘Mea culpa’ zei Mark Rutte op 26 november j.l. omdat hij het zich aanrekende onvoldoende gehamerd te hebben op het belang van de basismaatregelen tegen Covid-19.
Maar ja, hij is van de partij die vertrouwt op de eigen verantwoordelijkheid van het individu. Zijn partij staat voor vrijheid en niet te veel ingrijpen door de overheid. De economie moet blijven draaien en liefst zonder beleid van bovenaf. Helaas weten de naoorlogse generaties (meervoud!) niet om te gaan met alle vrijheden die we hebben. Alles moest kunnen.
Een tussenjaar nemen of gaan backpacken in verre landen. Festivals en stadions groeiden zo uit hun jasje dat er schermen nodig zijn om de spelers op het podium of het veld te kunnen zien. Bloot daten op tv. Tv-zenders verkopen onderling hun formules voor popie jopie-programma’s.

Mark vindt het ook erg dat er zoveel relschoppers op straat zijn. Ik noem ze liever ruimtevaarders. Ze zoeken de ruimte op die onze hakkelende democratie biedt.
Al die fracties en eenmanspartijen vertegenwoordigen diverse groeperingen in onze maatschappij. Ze zorgen voor een bont kleurenspectrum in het parlement. Maar vind je het dan raar dat er geen eenduidig standpunt door de regering genomen wordt? Daadkracht, daar vraagt de zorg om. Als je sinds maart nog steeds geen coalitie kunt vormen, toon je geen daadkracht. Dan trekken ontevreden burgers het initiatief naar zich toe.

Ik houd mijn hart vast voor wat er nog komt.

Cora Leek

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT