vvd
vvd Foto: VVD Bergen

VVD wil meer woningen

Ingezonden Politiek

De VVD wil meer woningen voor alle (nieuwe) inwoners in alle kernen. Weg met de woningnood!


De VVD wil dat er meer gebouwd gaat worden en wel nu én de komende jaren. Er is grote behoefte aan (betaalbare) woningen voor starters en voor ouderen, zowel in eigendom als huur. Maar er is ook behoefte aan tiny houses en bouwkavels voor een eigen vrijstaand huis. Gelukkig zijn er ook particulieren die her en der nog mogen bouwen en lopen er nog enkele oudere woningprojecten zoals in Afferden en Wellerlooi.

De gemeente moet zelf actiever worden door geschikte grond aan te kopen en deze met de juiste bestemming ter verkoop aan te bieden.

Ook de andere drie partijen in Bergen zijn positief over meer nieuwbouw, maar wat houdt het dan tegen? Niet het gebrek aan bouwgronden. Het ligt meer aan het gebrek aan goede planmakerij denken wij, dus hebben wij dat zelf alvast maar gedaan.

Daarom gaat de VVD eens in de veertien dagen onder andere in de Maasduinen Courant en de website www.bergenvvd.nl laten zien wat er per kern mogelijk is, te beginnen met Well. Dan laten wij zien hoe het er op de kaart uitziet en welk soort woningen daar kunnen komen. Dan krijgt u ook een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. We beginnen met Well, vervolgens de keer daarop met Aijen, 'Oud' Bergen en Siebengewald, dan apart Nieuw Bergen en tenslotte met Afferden en Wellerlooi.

Wij zijn uitgegaan van:
- In alle Kernen nieuwbouw en niet alleen in Nieuw Bergen, zoals het er nu naar uitziet
- Wel veel meer bouwmogelijkheden in Nieuw Bergen gewenst
- Grootste behoefte van starters en ouderen
- Bijna genoeg 2-onder-1 kappers
- Droom van velen van een vrijstaand huis naar eigen smaak
- Toezegging voor tiny houses in collegeprogramma
- Aansluiten bij bestaande bebouwing
- Niet bouwen in natuurgebieden.

Op 12 oktober 2020 buigt de gemeenteraad zich over meer woningbouwmogelijkheden en deze aanpak van de VVD speelt daar zeker een goede rol in. Reacties zijn hartelijk welkom op: p.van.rijen@bergen.nl


Wordt Vervolgd dus.

VVD Bergen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT