Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

Eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Openbare publicatie Duurzame energie Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. Dit is een bedrag van 800 euro per huishouden, als tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland hebben te maken met energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen kunnen zij hun energierekening (bijna) niet betalen. De overheid stelt een eenmalige energietoeslag beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt het bedrag van 800 euro vanzelf op uw rekening gestort. Heeft u een laag inkomen, maar geen uitkering van de gemeente, dan komt u wellicht toch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Kijk op www.bergen.nl/energietoeslag of u voldoet aan de voorwaarden. Zo ja, dan kunt u op die pagina meteen het aanvraagformulier downloaden. Ook vindt u hier meer informatie over de bewijsstukken die u aan uw aanvraag moet toevoegen.

Naast de landelijke energietoeslag heeft de gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op https://www.bergen.nl/inkomensondersteuning of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of 140 485.

Heeft u recht op de eenmalige energietoeslag? Of komt u in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kunt u besparen op uw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT