LJ Woodproducts toont een van hun houten creaties
LJ Woodproducts toont een van hun houten creaties Foto: Gemeente Bergen

College op werkbezoek in Wellerlooi

Openbare publicatie Ondernemers Politiek

Wellerlooi | Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen was recentelijk te gast bij Verbaarschot B.V. en L.J. Woodproducts in Wellerlooi. Niet om komkommers te proeven of om hout te bewerken, maar om in gesprek te gaan met de ondernemers.

Verbaarschot B.V.
Het college ging in gesprek met komkommerteler Ties Verbaarschot. Allereerst werden ze door Ties rondgeleid door het bedrijf. Ties Verbaarschot teelt op dit moment vooral komkommers en tomaten. Hij teelde dit seizoen bijvoorbeeld één miljoen komkommers. Zijn producten liggen overal in de omgeving in de winkels. “Heel indrukwekkend om te zien hoeveel planten hier groeien”, vertelt wethouder Claudia Ponjee.

Ties Verbaarschot teelt naast zijn locatie in Wellerlooi ook in Helenaveen en in Meijel. Tijdens de rondleiding liet Ties het werkproces zien en vertelde hij hoe de actualiteiten van vandaag de dag invloed hebben op zijn onderneming. Al met al was de boodschap van Ties duidelijk. “Ik heb niks te klagen, maar ik vind het zo erg om te zien dat sommige mensen het in deze tijd moeilijk hebben. Ik vind het belangrijk dat we elkaar helpen.”

L.J. Woodproducts
Vervolgens bezocht het Bergens college L.J. Woodproducts en ook hier kregen ze een rondleiding. Eigenaar Peter Janssen en werkondersteuner Ben Rutten vertelden over de verschillende producten die zij maken en in het bijzonder over de sociale en economische manier waarop zij ondernemen. Voornamelijk maken ze geschenkverpakkingen op bestelling, maar eigenlijk leveren ze van alles als het gaat om houtproducten op maat.

Het houtbedrijf speelt in op de behoefte naar arbeidsmatige dagbesteding, re-integratie en sociale activering. Het uiteindelijke doel is om medewerkers het gevoel geven dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en waar mogelijk terug kunnen keren op de arbeidsmarkt. Dit doen zijn naast hun commerciële doel om op een commerciële basis producten aan de markt te leveren.”Wat mooi om te zien hoe jullie hier samen mooie producten maken en dat medewerkers op deze manier een kans krijgen om terug te keren op de arbeidsmarkt”, aldus wethouder Martijn Buijsse.