Slecht weekend voor voetbal in de Maasduinen

Sport Sport

De voetbalclubs uit de Maasduinen uitkomend in de vierde klasse G hebben afgelopen zondag allemaal een slechte middag gehad, met uitzondering van Montagnards uit Bergen, dat deze speelronde was vrijgesteld.

Achates weer terug op aarde
Na twee overtuigende zeges ging Achates vol goede moed op bezoek bij Constantia in Wanroij. Op sportpark De Kwik bleek Constantia deze middag een maatje te groot want de gasten werden met een kansloze 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. De eretreffer aan Ottersumse zijde werd gemaakt door Bob Bindels.

Stormvogels verliest in slotfase
DSV uit Ledeacker ontving op sportpark De Laan Stormvormvogels ‘28 uit Siebengewald. Het werd een gelijk opgaand duel met veel doelpunten. Stormvogels kwam in de eerste helft tot tweemaal toe terug van een achterstand en ging zelfs met een voorsprong de rust in dankzij een hattrick van Bart Seegers. Na de pauze trok de thuisploeg aan het langste eind en scoorde nog twee keer waarmee de 4-3 eindstand op het scorebord verscheen.

Onnodige nederlaag van Heijen
VV Heijen speelde thuis op sportpark de Heikamp tegen VV De Zwaluw uit Oeffelt. Ondanks een zwaar veldoverwicht en vele kansen liep Heijen tegen een onverdiende 1-2 nederlaag aan. Het doelpunt voor de thuisploeg werd gescoord door Tijn Wabeke.

Milsbeek speelt gelijk tegen Oostrum
Op sportpark De Zwarteweg herstelde Milsbeek zich van een snelle 0-2 achterstand. Kort voor rust maakte Jelle van Herbergen de aansluitingstreffer en na de pauze trokken de Milsbekenaren het goede spel door. Dat resulteerde zelfs in een voorsprong voor de thuisploeg door doelpunten van Daniël Janssen en Wahid Rashidi. Uitendelijk wisten de gasten uit Oostrum de gelijkmaker binnen te tikken wat resulteerde in de 3-3 eindstand.

EWC zwaar onderuit in Beugen
Het ging al meteen in de eerste minuut fout en de gasten uit Well kwamen op een 1-0 achterstand. Tot de rust ging het spel gelijkwaardig op en veranderde er niets aan de stand. In de tweede helft nam VIOS ‘38 het heft echter meteen in handen en binnen tien minuten was de eindstand van 4-0 bereikt. Rik Wijers, de doelman van EWC ‘46 werd bovendien met een rode kaart van het veld gestuurd.