Mimoun Akrom was weer belangrijk voor EWC '46
Mimoun Akrom was weer belangrijk voor EWC '46 Foto: Chris Smits

EWC wint Maasduinenderby, koploper te sterk voor Stormvogels

Sport Sport

Well | Op een herfstachtig sportpark Oude Linde in Well werd zondag 7 november de Maasduinenderby tegen SV Milsbeek afgewerkt. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Pépé van Hoeve, maar nog voor rust wisten de gastgevers de stand om te draaien en dankzij twee goals van Koen Stevens kon EWC met een 2-1 voorsprong aan de thee. Vroeg in de tweede helft werd de voorsprong zelfs uitgebouwd naar 3-1 dankzij een treffer van Mike Kroon. In de slotfase werd het nog spannend toen Pépé van Hoeve zijn tweede treffer aantekende maar in blessuretijd maakte Nick Jacobs een einde aan alle twijfel en bepaalde de eindstand op 4-2 voor EWC.

Stormvogels ‘28 kon thuis op sportpark ‘t Eindpunt geen potten breken tegen de koploper van de vierde klasse Constantia uit Wanroij en verloor relatief kansloos met 0-3. Daarmee staat Stormvogels met 6 punten uit 5 wedstrijden op de tiende plaats in de ranglijst.

Achates uit Ottersum ging op bezoek in Beugen bij VIOS ‘38 waar een reglementaire 0-3 zege werd geboekt. De rood-witten werden hierbij wel enigszins geholpen door de thuisploeg, die de wedstrijd met een eigen doelpunt openbrak. Nog voor de rust werd de score verdubbeld door een goal van Kay Bicentini. In de tweede helft maakte Yannick Schouten nog de 0-3 en bepaalde daarmee de eindstand.

De wedstrijd Toxandria tegen het Bergense Montagnards werd afgelast vanwege coronabesmetting bij de ploeg uit Rijkevoort.