Raymund Swertz (2e), Michel van Silfhout (1e) en Micha van Bochem (3e)
Raymund Swertz (2e), Michel van Silfhout (1e) en Micha van Bochem (3e) Foto: Marijo van der Coelen

Raymund Swertz tweede bij NK bandstoten in Siebengewald

Sport Sport

Siebengewald | Het Nederlands Kampioenschap Bandstoten bij ABC ‘t Töpke, afgelopen weekend in Siebengewald, was alles behalve een Abc’tje. Waar Raymund Swertz uit Afferden met prima partijen op het kampioenschap af leek te stevenen, was het uiteindelijk Michel van Silfout die daar een stokje voor wist te steken en de finale na vijf beurten en een partij-moyenne van 20,000 als kampioen afsloot. Het hoogste partij-moyenne bij het kampioenschap was voor Swertz die in zijn tweede voorrondewedstrijd al na vier beurten met een moyenne van 25,000 als winnaar uit de bus kwam.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, en zo ook bij dit NK. In de kwartfinales kwam Jos Bongers net tekort tegen Gert-Jan Veldhuizen, voor Van den Boogaard was een moyenne van 10,333 te weinig tegen Swertz en voor Jean Paul de Bruijn bleek zelfs een moyenne van 12,500 onvoldoende tegen van Micha Bochem.

In de halve finales was Swertz in 10 beurten te sterk voor Micha van Bochem en won Van Silfhout in 9 beurten van Gert-Jan Veldhuizen.

De strijd om de derde plaats tussen van Bochem en Veldhuizen werd in 10 beurten door van Bochem gewonnen.

Al met al een prachtig, sportief en hoogstaand kampioenschap en na afloop bedankte ABC ‘t Töpke de organisatie en wedstrijdleiding, alle deelnemers, scheidsrechters en schrijvers, de vrijwilligers van de horeca en uiteraard het publiek voor dit geslaagde weekend!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT