Rik Kolorz Nederlands jeugdkampioen in de Eerste Klasse
Rik Kolorz Nederlands jeugdkampioen in de Eerste Klasse Foto: ABC 't Töpke

ABC ‘t Töpke levert twee Nederlandse kampioenen

Sport Jeugd voor Jeugd Sport

Siebengewald | In het weekend van 19 en 20 november heeft bij D’n Boerenbond in Siebengewald het Nederlands Kampioenschap Libre klein jeugd eerste en tweede klasse plaatsgevonden. Dit toernooi werd onder auspiciën van de KNBB georganiseerd door de plaatselijke biljartvereniging ABC ’t Töpke.

Het was een heel gezellig en druk weekend, waaraan ook drie spelers van ABC ’t Töpke meededen, en de jeugdspelers hebben prachtige partijen op het groene laken laten zien.

Zowel in de eerste als tweede klasse is er een lid van ABC ’t Töpke Nederlands Kampioen geworden. Rik Kolorz in de eerste klasse en Dylan Sanders in de tweede klasse. Rik heeft tevens de kortste partij gespeel (10 beurten) en de hoogste serie (25) gemaakt. Dylan biljart pas sinds dit seizoen en deed dus voor het eerst mee aan een NK en werd meteen kampioen in zijn klasse. Het derde lid van ABC ’t Töpke Sjuul Willems speelt ook voor het eerst dit seizoen en deed dus ook voor de eerste keer mee aan een NK. Hij is weliswaar als laatste geëindigd maar heeft zeker heel goed gespeeld. Al met al dus een zeer geslaagd weekend.

Uitslag Eerste Klasse:
1. Rik Kolorz
2. Bart van de Valk
3. Liam van der Straaten


Dylan Sanders werd kampioen in de Tweede Klasse

Uitslag Tweede Klasse:
1. Dylan Sanders
2. Gijs Selten
3. Jeffrey Vinken

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT