Een groene en energie-neutrale woonwijk
Een groene en energie-neutrale woonwijk Foto: Gemeente Mook-Middelaar

50 sociale huurappartementen bij project Molenhoek-Zuid

Openbare publicatie Duurzame energie Maatschappelijke discussie Ondernemers

Molenhoek | Nieuwbouwproject Molenhoek-Zuid heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de ondertekening van een tweede overeenkomst. Woningcorporatie Destion heeft zich officieel verbonden aan de realisatie van 50 sociale huurappartementen in Molenhoek-Zuid.

Deze nieuwe overeenkomst komt na de eerder gesloten overeenkomst met The Three Towers, die tekende voor 30 grondgebonden huurwoningen binnen het project. Samen vormen deze 80 woningenfase één van Molenhoek-Zuid, ook wel bekend als de Entreezone. Maarten Geerts, projectontwikkelaar bij Van de Klok: “Het is voor ons een geweldige stap richting de realisatie van deze mooie wijk. Om dan ook nog direct de doelgroepen te kunnen bedienen waar de woningnood het hoogst is, is extra mooi meegenomen.”

Planning in fases
Inmiddels is de verwijdering van asbest in de gebouwen gestart. Aansluitend zullen de opstallen op locatie worden gesloopt en wordt de verharding verwijderd. Na de sloop wordt de locatie gereedgemaakt voor de realisatie. De nieuwe wijk zal bestaan uit drie deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. De woningen worden in verschillende fases gerealiseerd. De Entreezone - met 50 sociale huurappartementen en 30 middeldure huurwoningen - is de eerste fase. Het streven is om in het derde kwartaal van dit jaar de eerste woningen in verkoop te brengen. En om in het vierde kwartaal te starten met de bouw.

Toekomstbestendige wijk
Alle woningen worden energieneutraal en er is veel oog voor groene kwaliteit. Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk die een impuls geeft aan Molenhoek en omgeving. Naast het gevarieerde woningaanbod heeft ook groen een belangrijke plek in de plannen. Dit is op de luchtfoto zichtbaar door de groengebieden die door de wijk lopen.

Het nieuws over Molenhoek-Zuid is te volgen op de projectwebsite www.molenhoek-zuid.nl, waar geïnteresseerden zich ook kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT