Archieffoto
Archieffoto Foto: SV Milsbeek

Eenvoudige winst Milsbeek, Achates verliest gemeentederby van Vitesse ‘08

Sport Sport

Milsbeek | Op het zonovergoten sportpark aan de Zwarteweg behaalde SV Milsbeek de tweede overwinning in successie. Door deze mooie zege staat de ploeg nu samen met MSH Maasduinen en SES op een gedeelde eerste plek. Aanstaande zondag speelt Milsbeek in Langenboom tegen SES waar dan wordt gestreden om die eerste plaats in de competitie. (Door Cor Derks)

In de wedstrijd tegen Constantia werd een verdiende 3-0 zege behaald. Behoudens een kans in de 2e en de 38e minuut wist Constantia in de eerste helft niet gevaarlijk te worden. In de 11e minuut werd de eerste goed opgezette aanval van Milsbeek tot corner verwerkt. Uit deze gevaarlijke indraaiende corner ontstond weer een hoekschop. Uit deze prima genomen corner scoorde Roy Neijenhuis onberispelijk en was de doelman volstrekt kansloos. Milsbeek bleef met mooie aanvallen het doel van Constantia bestoken. In de 15e minuut resulteerde dat in de volgende kans maar Mattijs Tuil schoot net voorlangs. Toch viel in die periode in de 17e minuut de 2e treffer door Pepe van Hoeve die zijn inzet enigszins houdbaar in het net zag verdwijnen. Het spelbeeld veranderde nauwelijks, ook niet na de enigszins overbodige drinkpauze in de 25e minuut. Milsbeek ontbrak het nog wel aan de juiste effectiviteit om het veelvuldige balbezit om te zetten in de beslissende 3e treffer.

Na de rust was de eerste kans voor Constantia en enkele minuten later een identieke situatie voor het Constantiadoel maar deze kansen werden jammerlijk gemist. Een kopkans voor de spits van Constantia en een mooie redding van doelman Sillessen na dom balverlies op het middenveld waren de enigste wapenfeiten van Constantia. Ondanks het mindere veldspel waren er voldoende kansen voor Milsbeek waarbij een aantal keren de eindpass net niet goed genoeg was. Zeker de rush vanaf de eigen helft van Derek Smittenberg had zeker een doelpunt verdiend. Ook kon invaller Bas Broekman in de 1 tegen 1 situatie met de Constantiadoelman niet scoren. Toch viel in de 79e minuut de derde treffer. Invaller Mattie Scholten omspeelde op de achterlijn twee verdedigers en gaf een afgemeten voorzet op Roy Neijenhuis die zijn 2e treffer scoorde. Hierna ging de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit en behaalde Milsbeek zijn 2e zege. Met hetzelfde spelpeil, concentratie en motivatie kan de ploeg komende zondag goede zaken doen in Langenboom als ook tegen het altijd lastige SES de drie punten worden behaald.

VV Achates - Vitesse ‘08   0-1
Vitesse ‘08 uit Gennep ging op bezoek bij Achates op sportpark De Niersvallei in Ottersum. De Gennepenaren hadden wat recht te zetten want in de gemeentederby van vorige week werd thuis met 2-3 verloren van SV Milsbeek. En dat lukte dankzij een doelpunt van Jesse van Raaphorst