Ook Bergen gaat voor een rookvrije generatie

Video Jeugd voor Jeugd Maatschappelijke discussie VIDEO

Nieuw Bergen | Op 31 mei is Wereld Niet Roken Dag. Over de hele wereld staan mensen op deze dag stil bij de gevolgen van roken. Want roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. BeestenBenders Milan (8), Fleur (7) en Jordi (8) weten hier alles van. In de video Praatjesmakers Rookvrij gaan ze hierover in gesprek met wethouder Martijn Buijsse.

Milan, Fleur en Jordi zijn aangesloten bij de BeestenBende. Dit is een speciale club voor kinderen van 6 tot 12 jaar die meehelpen aan een betere wereld voor plant, dier en mens. Dit doen ze bijvoorbeeld door in hun eigen omgeving zwerfafval op te ruimen. Als BeestenBender komen de kinderen nog wel eens sigarettenpeuken in de natuur tegen. In het gesprek met de wethouder vertellen ze hier meer over.

Ook andere gevolgen van roken komen in de aflevering aan bod. De kinderen weten namelijk goed dat roken slecht is voor de gezondheid en heel verslavend kan zijn. Benieuwd wat Milan, Fleur en Jordi nog meer weten over roken? En wat zij hiervan vinden? Bekijk dan de video hieronder.


Rookvrije generatie
De aflevering Praatjesmakers Rookvrij is onderdeel van de campagne ‘Rookvrije generatie’. Onder deze noemer maken zorgorganisaties, gemeenten, sportverenigingen, bedrijven en onderwijsgemeenschappen zich sterk om kinderen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving. Bijvoorbeeld door openbare plekken rookvrij te maken of door gastlessen in de klas te verzorgen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT