Afbeelding
Foto: Chris Smits

Offerse Voetbalkwats - Nothing Compares to Chris!

Algemeen Column Ingezonden Sport


Na de blamage in Heijen van vorige week, krijgen we de kans ons op De Alverman te herpakken. De tegenstander? Vitesse 4, helemaal overgevlogen vanuit Gennep. Het is zo fijn om dit weer te kunnen zeggen: het is werkelijk héérlijk voetbalweer op deze zondagochtend.

“Wat weten we nog van Vitesse?”, zo luidt de vraag van de leiding. “Die rechtsbuiten is tering snel”, is de respons. Alle hoofden draaien naar de linksback van dienst. Mika laat een traan.

De tranen blijken echter al gauw krokodillentranen te zijn, want ondanks het veelvuldig zoeken van deze rechtsvoor, krijgt hij enkel de binnenkant van Mikas broekzak te zien. Sowieso staat de lokale formatie puik te verdedigen, op wat spannende avonturen van de “”meevoetballende”” keeper na. 

Snelheid in het Frans heeft de eerste drie kwartier de overhand, maar ook wij zijn een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar helaas zonder resultaat. Omdat de bezoekers de paal treffen en in de rebound een bal op kniehoogte de spits te machtig is, gaan we rusten met de brilstand op het scorebord. Als keeper is het dan procedure om te zeggen ‘had ik gehad’.

Dat de lichamen twee weken op rij voetballen niet meer gewend zijn, blijkt wel als de thee geschonken wordt. Bom deelt zijn kopje Earl Grey met verzorger Ger, terwijl laatstgenoemde de lis van Mike onder handen neemt. Daarnaast heeft Mika zijn fabelachtige eerste helft moeten bekostigen met zijn welzijn en El Capitaõ vindt het ook wel mooi geweest. Er moet een tandje bij, aldus het leidings-trio. Om dit statement kracht bij te zetten, smijt Mat de kan thee tegen de muur.

Het gewenste effect is direct zichtbaar. Triomfantelijk staat Mat langs de kant als wij langzamerhand de bovenhand krijgen. De wedstrijd zit op slot en speelt zich vooral af op het middenveld. Hoog tijd, dus, voor Siem om deze open te breken. En de liefhebber wordt op haar wenken bediend. Evenals Lionel Messi voordat hij in Amerika met pensioen ging, schiet hij het lederen gedrocht in de kruising. De doelman kan enkel toekijken hoe de 1-0 binnen vliegt.

Ondanks de voorsprong, blijft het een spannend potje voetballen. Na het wonderdoelpunt van Ronalsiemho, weigert de keeper nogmaals te vissen. Met goede reddingen - waaronder een fabuleuze dubbele parade - blijft de 1-0 lang op het scorebord staan. Uit een Afferdse corner schiet de bal door de vijf meter, maat niemand kan het laatste zetje geven. Velocità raakt op haar beurt uit een hoekschop de paal.

De spanning wordt een enkeling te veel. Eén der bezoekers wordt het even zwart voor de ogen, als hij Tom een duw in de rug geeft. Hiervoor krijgt hij zijn tweede gele kaart. Hieruit volgt een kleine aanvaring met de arbiter, die besluit de wedstrijd af te fluiten.

Wat? Mist er een stukje? Wanneer heeft Gennep gescoord? Niet, voor de verandering! Jaja, we hebben eindelijk weer de nul gehouden. Dat Vitesse een penalty had kunnen (ofja, moeten) krijgen, laten we even buiten beschouwing.

Gezegend is het aluminium. In de naam van Lev Yashin, Oliver Kahn en Heurelho Gomes, amen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT