Afbeelding
Foto: Eigen

Offerse Voetbalkwats - Oops!... Chris did it again

Algemeen Column Ingezonden Sport

Nu de Eredivisie weer begonnen is en de eerste punten in de Champions League verdeeld zijn, maakt ook de meest prestigieuze voetbalcompetitie in Europa haar rentree: De Zesde Klasse - 27 Zuid staat op het punt van beginnen!

Zondag 24 september 2023 maakt De Zwaluw 4 haar opwachting. Heel Oeffelt is in rep en roer want de kampioen van vorig seizoen komt op bezoek! Weliswaar niet in naam (het geroemde “HRC 3” heeft plaats moeten maken voor “MSH Maasduinen 6”), maar dat neemt niet weg dat we nog steeds dezelfde fysiek aantrekkelijke ploeg zijn.

Beginnen wij dan koud aan dit nieuwe seizoen? Natuurlijk niet! Fanatiek als wij zijn, hebben we drie oefenwedstrijden gespeeld die zogenaamd voor “de beker” waren. We hebben een driegangenmenu genoten. Het voorgerecht bestond uit een 1-1 gelijkspel tegen Resia, gevolgd door een 6-2 overwinning op een bedje van rucola tegen DSV 2. Het dessert is helaas een mislukte crème brulee: een 3-2 nederlaag uit bij Vitesse 4.

De rekening? Een tweede plaats in de poule, op basis van het doelsaldo. Geen fooi, vandaag.

En nu: tijd voor de wedstrijd!

Na een zware zomerstop, zijn we terug op de velden. Stiekem zijn de jongens een beetje zenuwachtig; een klein zenuw-braakje van Miko is hier het levende bewijs van. Dat, of het is gisteren laat geworden op de kermis.

Hoe dan ook zijn de jongens staan te trappelen om het seizoen sterk te beginnen. Kreten als “het is fokking koud” en “ik voel me zo slecht, hè...” galmen door de kleedkamer.

Dat iedereen een beetje roestig is, blijkt uit het eerste half uur waarin eigenlijk niet zo veel gebeurt. Ofja, niks, behalve Tim die de nieuwe tattoo op z’n knie graag van dichtbij wil laten zien. De rechtsvoor van De Zwaluw zei echter er niet veel aan te vinden - iets wat even later resulteert in een fijne zaag. Heeft hij de tattoo toch van dichtbij gezien!

Dat is, totdat onze Blubberkameel na zo’n 35 minuten even aanzet en met een stiekem toch best wel weergaloze actie twee man voorbij deibbelt en de 0-1 om de keeper heen krult.

Tijd voor de tweede helft en jullie weten wat dat betekent: een tegengoal! Een lange bal valt tussen iedereen in en schiet door, precies in de loop van hun spits. Hun eerste kans, meteen raak. Sommige dingen veranderen nooit.

Het enige waar Bart een grotere hekel aan heeft dan met een kater voetballen, is met een kater voetballen en niet winnen. Vandaar dat hij, alsof door Dejan Stankovic himself bezeten, de bal vanaf 25 meter in de hoek prikt. 1-2, en het het is van de dam. Vijf minuten later is het namelijk Siem die het net vindt en ons op 1-3 zet.

Een echte spitsengoal van Bever (”Als ik die bal aanneem, begin ik al te denken wat de keeper gaat doen. Kom ik aanlopen, duikt ie naar de lange hoek! Wanne gek...”) in de korte hoek, en de tweede van BB7 - ditmaal zonder de helpende hand van Dejan - zetten de eindstand op het scorebord: 1-5.

Kermis-wedstrijden zijn er altijd voor in de geschiedenisboeken. Als ze niet goed zijn, zijn ze in ieder geval wel leuk, en als ze niet leuk zijn, kun je daarna in ieder geval je verdriet verdrinken in de mallemolen. Dit jaar geen mallemolen voor ons, maar vreugde-sigaren, €50 lapgeld en een lange avond.

Mart

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT