Verouderd witgoed verbruikt vaak veel energie
Verouderd witgoed verbruikt vaak veel energie Foto: Gemeente Gennep

Witgoedregeling verlengd tot 31 mei

Openbare publicatie Duurzame energie Maatschappelijke discussie VIDEO

Gennep | De witgoedregeling wordt verlengd. Met deze regeling kunnen mensen met een laag inkomen gratis een duurzaam witgoed-apparaat aanschaffen, zoals een koelkast of wasmachine. Dankzij een uitkering van het Rijk kan de gemeente Gennep haar inwoners met een laag inkomen helpen hun energieverbruik te verminderen.

Gratis witgoedvervanging
Oude witgoed-apparaten, zoals een koelkast of wasmachine, verbruiken veel energie. Een nieuw energiezuinig apparaat aanschaffen is niet voor iedereen haalbaar. Daarom is er de regeling voor mensen met een laag inkomen: gratis witgoed-vervanging. Deze regeling helpt de energierekening omlaag te brengen en is er voor zowel huurders en woningeigenaren.

U kunt een aanvraag doen via www.gennep.nl/witgoed. Hier vindt u ook een uitlegvideo en de voorwaarden. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, komt een energiecoach bij u thuis om te beoordelen welke van uw oude apparaten vervangen moeten worden. Deze energiecoach onderzoekt of een oud apparaat vervangen moet worden en bepaalt welk apparaat het meeste effect heeft op de energiebesparing. Op basis daarvan kiest de energiecoach het apparaat dat voor vervanging in aanmerking komt. 

Na goedkeuring door de gemeente kunt u het door de energiecoach en de gemeente gekozen apparaat bestellen bij Expert Gennep of Kusters Milsbeek. Samen vult u het aanvraagformulier voor een nieuw apparaat in. 


Kijk voor meer informatie over deze en andere regelingen op www.gennep.nl/laaginkomen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente telefonisch via 0485 - 494 141 of per e-mail: gemeente@gennep.nl..

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT