Kapelaan Slaven wordt de nieuwe steun en toeverlaat van pastoor Blom
Kapelaan Slaven wordt de nieuwe steun en toeverlaat van pastoor Blom Foto: Eigen

Nieuwe kapelaan voor pastoor Blom

Algemeen Maatschappelijke discussie Maatschappelijke discussie

Bergen | Tijdens de weekendmissen, afgelopen zaterdag en zondag 13 en 14 januari, werd bekend dat pastoor Blom de nieuwe pastoor gaat worden van de parochies van Gennep en Heijen. Dit zijn drie parochies: St. Martinus en St. Norbertus in Gennep en de parochie St. Dionysius in Heijen. Een tijdje geleden werd al bekend gemaakt dat de huidige pastoor van Gennep en Heijen, Guido Kessels, gaat vertrekken om pastoor te worden in Echt en omgeving. 

“Zes parochies alleen is veel, dus we krijgen er een kapelaan bij”, aldus pastoor Blom. “De kapelaan die we welkom mogen heten heet Slaven Brajkovic. Hij is afkomstig uit Kroatië en is momenteel nog kapelaan in Maastricht-Oost.” 

Zowel pastoor als kapelaan zullen benoemd worden voor alle parochies Gennep, Heijen, Bergen, Afferden en Siebengewald, en ze gaan sámen als twee herders zorgdragen voor deze parochies. Wel zal het in de praktijk zo zijn dat de pastoor, pastoraal gezien, zich zal blijven ontfermen over de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald en de kapelaan meer de parochies Gennep en Heijen voor zijn rekening zal nemen. Kapelaan Slaven zal dan ook gaan wonen in de pastorie van Gennep.   

Op zondag 4 februari is er om 10.00 uur een H. Mis in Gennep, waarbij pastoor Kessels afscheid neemt en kapelaan Slaven welkom zal worden geheten. Daarna staat een receptie gepland waarover verdere info nog zal volgen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT