Met man en macht werd aan de wederopbouw gewerkt
Met man en macht werd aan de wederopbouw gewerkt Foto: Siebengewalds Archief

Weer een Historisch Café in Siebengewald

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Siebengewald | Na een gedeeltelijk gedwongen pauze van enkele jaren wordt er door het Siebengewalds Archief in samenwerking met ‘Mien durpke Siebengewald’ van Ans Valckx weer een Historisch Café georganiseerd. Op zondag 14 april, vanaf 10.30 uur in MFC De Klaproos, verzorgt het Archief een lezing over de Wederopbouwperiode, zeg maar de jaren 1945-1960. Om de herleving van deze bijeenkomsten te vieren biedt het Archief gratis koffie en thee aan.

Na de oorlog is in Siebengewald geprobeerd de verspreide en zwaar gehavende bebouwing te vervangen door een meer centraal gelegen nieuwe kern. Er moest een nieuwe kerk komen, een nieuwe school en natuurlijk huizen. In de lezing bespreekt het Siebengewalds Archief de eerste plannen, die na enkele aanpassingen resulteerden in de aanleg van de Nieuweweg. De naam zegt het al. Dit werd de centrale as in het nieuwe dorp, die de bijnaam Klein Korea kreeg toen het aankwam op de verdeling van de eerste nieuwe huizen. Na het volbouwen van de Nieuweweg ontstonden links en rechts ervan de huidige woonwijken als de Kreeftenheide, de Bloemenbuurt en recent de Bessembiender. 

Als de lezing is afgelopen zal er gelegenheid zijn om de bijpassende foto’s en kaarten nog eens te bekijken, en om de eigen herinneringen bij te dragen aan het verhaal van het nieuwe Siebengewald.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT