Schuilen voor het noodweer. Niet afgebeeld: Mika die in de stromende regen staat
Schuilen voor het noodweer. Niet afgebeeld: Mika die in de stromende regen staat Foto: eigen

Offerse Voetbalkwats - All Along the Chris-tower!

Algemeen Column Ingezonden Sport

Ik dacht echt dat ie dood was. Vooral toen ze ‘m in die grot propten. Loopt ie vanmorgen gewoon het sportpark Pelzer in Boxmeer op! Daar heeft hij geluk mee, want op datzelfde sportpark mogen wij op deze wisselvallige maandagochtend aantreden tegen Olympia 5.

Het is een spannend seizoen en dat heeft ook zijn weerslag op het lichaam. Onze doelman, bijvoorbeeld, ziet er plots 30 jaar ouder uit. En hij heet John.

Na wat gesteggel over wie er moet vlaggen (Mika trekt aan het kortste eind), trappen we af. In de openingsfase is het momentum van ons. De paar corners die wij krijgen, resulteren in vuurwerk. Ofja: vuurpijlen. Met een sierlijke boog veegt Niels ze in de zestien en, op een of andere manier, komen we twee maal bijna tot scoren. Maar niet helemaal, dus.

Afortunadamente, tenemos a “Vamos Caralho” en las filas. De todos modos, el padrino está en racha últimamente. No es de extrañar, pues, que sea Teun quien suba el 0-1 al marcador.

De 0-1 wordt ook door de weergoden gevierd: het komt namelijk met bakken uit de hemel. Even allemaal naar Mika zwaaien. Hij zwaait niet terug.

0-1 is ook de ruststand.

Segundo tiempo. Tenemos un comienzo ardiente. Sparrow se sitúa en el exterior derecho y envía un centro perfecto en su primer contacto con el balón. ¿Y quién está ahí para meter el balón? Exacto: Vamos Caralho. 0-2.

Na zijn verdienstelijke vlag-partij, strijkt Marvin over zijn hart. Mika mag een half uur als linksvoor zijn kunsten vertonen. En hoe! Hij krijgt dubbele dekking toegewezen, maar dat mag niet baten. Een onbeschrijfelijk mooie bal komt bij BB7 terecht, wie er 0-3 van maakt.

De wedstrijd lijkt dood te bloeden, maar nadat Jos een... stevige tackle inzet op onder andere de benen van een der Olymianen, leeft deze nog even op met de 1-3 als gevolg.

Daar blijft het gelukkig bij. Johnnie heeft een paar uitstekende reddingen verricht, en als klap op de vuurpijl hebben Milsbeek en Heijen gelijkgespeeld. 

Wat spannend!!!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT